Boka Group: Na ulaganja u Tivat se ne gleda pozitivno

Ime osnivača ’Boka Group’ Džona Gvozdenovića Kenedija navodi se u svakom članku drugačije, nepravilno, netačno i bez dosljednosti
59 pregleda 6 komentar(a)
Golf vježbalište, Mrčevac, Foto: Siniša Luković
Golf vježbalište, Mrčevac, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.09.2013. 18:32h

Kompanija “Boka Group” reagovala je na tekst “Golf vježbalište bez dozvole”, koji je objavljen u jučerašnjim “Vijestima”.

Reagovanje prenosimo integralno:

“Kao odgovor na dalja izvještavanja g-dina Siniše Lukovića, u vezi sa Royal Montenegro Golf & Country Clubom, ’Boka Group’ je danas izdala sljedeće pojašnjenje, u vezi sa određenim propustima koji kontinuirano karakterišu ova izvještavanja.

U novinskom članku se navodi da će Inspekcija za zaštitu prostora posjetiti lokaciju u narednih nekoliko dana. U članku, međutim, nije navedeno da je Inspekcija u obavezi da posjeti svaku lokaciju na osnovu bilo koje upućene žalbe i da je u ovom slučaju žalba upućena od novinara Siniše Lukovića, koji je potom izvještavao o situaciji koju je sam inicirao.

U članku se navodi i da su iz ’Boka Group’ izjavili kako će vježbalište raditi od jutra do mraka, ali ne i da će to biti slučaj tek nakon što vježbalište bude otvoreno za javnost, niti da ono u ovom trenutku nije otvoreno. Takođe, navodi se da je ’Boka’ izgradila vježbalište za golf dimenzija 300 puta 100 metara. Parcela pod brojem 2100, KO Mrčevac, dimenzija 300 puta 100 metara je postojeća površina koja je odabrana upravo iz razloga jer ne zahtijeva nikakve izmjene. To jeste, i decenijama je bio, čist, otvoren prostor pod navedenim dimenzijama. Prema tome, nije neophodan nikakav zahtjev za izmjenu ovog terena, jer ni teren, niti površina, nijesu mijenjani.

Ime osnivača ’Boka Group’ Džona Gvozdenovića Kenedija navodi se u svakom članku drugačije, nepravilno, netačno i bez dosljednosti. Najnoviji članak opisuje osnivača grupe kao Jovana Gvozdenovića-Džona Kenedija, biznismena srpsko-britanskih korijena. S obzirom na to da je ime osnivača Džon Gvozdenović Kenedi, čiji je otac (Gvozdenović) bio Crnogorac, rodom iz Ćeklića, u Katunskoj nahiji, i čija je majka (Kenedi) bila Britanka, iz Škotske, on niti je ‘srpsko-britanskih’ korijena, niti pravilno imenovan, kao što se to, uostalom, svaki put različito navodi u ovim člancima. Kao pitanje osnovne tačnosti u izvještavanju imena ljudi treba da budu pravilno navedena, a ne, zavisno od potrebe, mijenjana od članka do članka.

Na kraju bismo istakli da je krajnje razočaravajuće da se u ulaganjima u Tivtu ne prepoznaju nikakve pozitivne strane, niti dugoročne mogućnosti koje bi golf otvorio lokalnoj i regionalnoj privredi”, piše na kraju saopštenja koje je potpisao Predrag Sekulić.

(Odgovor novinara u sjutrašnjem broju „Vijesti”)

Bonus video: