Bečić čestitao Dan opštine Šavnik: Da mladi ostanu na svojim ognjištima

"Područje Šavnika ima sve društveno - ekonomske potencijale da bude generator razvoja svog kraja. Netaknuta priroda, očuvana životna sredina, predjeli bogati rijekama, jezerima i šumama, čist i nezagađen vazduh uz raznolikost biodiverziteta najbolje svjedoče o kakvom svojevrsnom biseru prirode i turizma je riječ"
64 pregleda 4 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 21.07.2018. 12:36h

Izuzetna mi je čast da u ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim građanima Šavnika čestitam Dan opštine 22. jul, sa željom da se prekine negativna praksa depopulacije, već da mladi ostanu na svojim ognjištima, kako bi živjeli, radili i stvarali u ovom malom, ali prirodnim resursima i ljepotama veoma bogatom kraju, saopštio je danas predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

"Područje Šavnika ima sve društveno - ekonomske potencijale da bude generator razvoja svog kraja. Netaknuta priroda, očuvana životna sredina, predjeli bogati rijekama, jezerima i šumama, čist i nezagađen vazduh uz raznolikost biodiverziteta najbolje svjedoče o kakvom svojevrsnom biseru prirode i turizma je riječ. Nedvosmisleno je jasno da teritorija opštine Šavnik predstavlja veliki turistički potencijal. Valorizacija prirodnih resursa Šavnika uz konkretne infrastrukturne projekte, prije svega, obnova postojećih i izgradnja novih puteva, pokrenuli bi privredni rast i razvoj ovoga kraja, a samim tim i doprinjeli unapređenju socio - ekonomskog položaja građana. Na taj način napravio bi se veliki korak ka zaustavljanju neprestanog odliva stanovništva sa tog prostora", istakao je Bečić.

On je dodao da ravnomjerni regionalni razvoj i valorizacija, a ne rasprodaja i degradacija, cilj je od kojeg Demokrate neće odstupiti.

"Jer samo odgovornom politikom, domaćinskim ponašanjem sa ljudima koji su predani i posvećeni socijalnoj pravdi i vladavini prava mogu se stvoriti uslovi za ekonomski, socijalni i sveopšti napredak opštine Šavnik i poboljšanje životnog standarda stanovnika ovoga područja. Sa uvjerenjem da će se napokon prekinuti višedecenijska praksa uništavanja ovog prijeljepog i bogatog kraja, i da će Šavnik napokon postati grad razvoja u koji će se mladi vraćati, a iz kojeg neće odlaziti, Šavničanke i Šavničani, još jednom vam čestitam Dan opštine", poručio je Bečić.

Bonus video: