Zaplijenjene podvodne puške na Skadarskom jezeru

Iz NP Skadarsko jezero apelovali su na građane da štite prostor Skadarskog jezera, a da posebno svaki oblik nelegalnih aktivnosti prijave
74 pregleda 0 komentar(a)
Skadarsko jezero, Foto: Luka Zeković
Skadarsko jezero, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.09.2013. 15:44h

Služba zaštite i pripadnici granično-pomorske policije su, u reonu Murića, privremeno oduzeli plovilo na motorni pogon sa opremom za podvodni ribolov, saopšteno je iz Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero.

Akcija je, kako se navodi u saopštenju, sprovedena u utorak.

"Stalnim patrolnim aktivnostima, kako sa kopna tako i sa vode, Služba zaštite je preventivno djelovala odradivši 799 patrolnih izlazaka u granicama NP za period od 1. januara do 3. septembra", kaže se u saopštenju.

Na dalju proceduru su, kako se navodi, predati zapisnici o izvršenoj kontroli za 132 osobe, od kojih 104 za obavljanje nelegalnog ribolova, šest za nelegalnu gradnju objekta i 23 za prevoz putnika turističkim brodovima.

U periodu od 1. jula do 3. septembra, Služba je imala 171 patrolnu djelatnost.

"Od lica zatečenih u obavljanju nelegalnog ribolova oduzeto je 46 kilograma ribe, 71 mreža, jedan agregat, pet čunova, pet vanbrodskih motora, četiri podvodne puške, jedna sonda, četiri ronilačka odijela", navode iz NP.

Za period od 1. jula do 3. septembra, Služba zaštite je na dalju proceduru predala tri zapisnika o izvršenoj kontroli za nelegalnu gradnju objekta, 23 zapisnika za prevoz putnika turističkim brodovima, 16 zapisnika za obavljanje nelegalnog ribolova.

"U korespodenciji sa pripadnicima granično-pomorske policije, Ekspoziture policije Tuzi, kao i Ekspoziture policije Golubovci, znatno su pojačane aktivnosti na sprečavanju lova na ptice, kao i zaštiti dobara NP Skadarsko jezero, kako sa kopna tako i sa vode", navodi se u saopštenju.

Iz NP Skadarsko jezero apelovali su na građane da štite prostor Skadarskog jezera, a da posebno svaki oblik nelegalnih aktivnosti prijave na službeni kontakt telefon 067 344 356.

Bonus video: