Mještani pivskih sela mjesec dana blokiraju radove: Tvrde da im prijete "važnim ljudima"

Predstavnik firme Ivan Kadić nije odgovorio na optužbe mještana da im prijete, kazavši da na sva pitanja može da odgovori sljedeće sedmice
120 pregleda 1 komentar(a)
Mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna, Foto: Svetlana Mandić
Mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.07.2018. 11:05h

Mještani pivskih sela Gornja i Donja Brezna koji već mjesec blokiraju radove Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) i kompanije “Krnovo green energy” tvrde da pomenuta firma pokušava da probije blokadu i “zastraši građane prijeteći” im pozivima navodno važnih ljudi.

Predstavnik firme Ivan Kadić juče nije odgovorio na optužbe mještana, kazavši da na sva pitanja može da odgovori sljedeće sedmice.

Mještani traže da kompanije koje grade dalekovode poprave put koji je, tvrde, oštećen tokom izvođenja radova i pravičnu naknadu za oštećenu imovinu.

“Veliki kamioni sa pijeskom koje šalje ‘Krnovo green energy’ pokušavaju da probiju blokadu, iako smo prije dva dana postigli dogovor da će asfaltirati dionicu puta koju su uništili u protekle tri godine tokom izgradnje”, saopštio je predsjednik odbora mještana Milonja Blagojević.

On navodi da im je predstavnik “Krnovo green energy” kazao da će sanirati dionica puta i da su već tražili ponude od građevinskih firmi, a da će oni, navodno, taj iznos potraživati od onih “koje krive za to što put nije saniran”.

“Jedan kamion je imao oznaku CGES-a, drugi su bili privatnika iz Nikšića, a svi su se pravili ludi i, kada smo ih zaustavili, navodno su telefonirali ‘bitnim ljudima’ i pokušavali da nas zastraše. Žalosno je da mještani jednog malog sela moraju na ovaj način da obezbjeđuju poštovanje zakona od strane moćnih kompanija i njihovih vlasnika”, kazao je Nikola Radojević.

Mještani su ranije izjavili da je CGES ponudio da za sanaciju tri kilometra puta, od uništenih 12, izdvoji 113.000, dok je “Krnovo green energy” tražio elaborat kako bi od borda direktora dobio dozvolu da za sanaciju preostalog dijela plate 225.000.

Bonus video: