Bebo, kaži 'tičica

Samo su “Vijesti” došle da pitaju kontroverznog biznismena optuženog u Srbiji ko, kad, gdje, kako i zašto
183 pregleda 21 komentar(a)
Stanko Subotić, Foto: Luka Zeković
Stanko Subotić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.09.2013. 07:42h

Beba Popović zavrištao nakon što je viđen sa Subotićem >>>

Najlakše bi bilo mojim kolegama da su juče uzvratili psovkama i tu na ulici išklepali g. potrčka Popovića, jer to je prvi impuls običnog čovjeka kada naiđe na takvog, u državi u kojoj i takve prate zaposleni u obezbjeđenju premijera.

Očigledno je da je tako nešto g. potrčko Popović htio, kako bi ispalo da su, eto, i novinari “Vijesti” isti kao “crne trojke” i drugi batinaši i ubice sa crnogorskih pločnika. Ali, g. potrčko Popović nikako nije vrijedan toga poklona, pa su se moje kolege Babović i Zeković odlučili za težu i neizvjesniju varijantu.

Obratili su se svojoj državi. Ali šta da radimo, ako se ponovi poznati “državni” scenario u slučajevima kada oni bliski vlasti napadnu/ubiju novinare? Već se može naslutiti po omogućavanju g. potrčku Popoviću da izbjegne kamere nakon saslušanja u policiji, (poput Veljovića i Perovića nedavno u tužilaštvu), da će od države i dalje imati povlašćen tretman.

Možda će u najboljem slučaju platiti 400 eura kao jedan drugi gradski nasilnik, ali sam definitivno siguran da g. potrčka Popovića ova država neće protjerati kao nedavno neke druge strane državljane koji su kršili njene zakone.

A da ga ipak išklepamo? Ili da upadnemo u njegovu NVO i uzmemo im kompjutere?

Čitav grad je juče oko podne brujao da je stigao premijerov prijatelj Cane... Međutim, samo su “Vijesti” došle da pitaju kontroverznog biznismena optuženog u Srbiji ko, kad, gdje, kako i zašto...

Ne, nismo mi takvi. Mi ćemo ga slikati i pisati šta čini kad god budemo smatrali da je to u interesu javnosti, kao što je to bilo juče. Mi naš posao radimo. Ali zašto je ukrao diktafon “Vijesti”? Možda je mislio da se snimi kada urednike režimskih medija i farmerske TV instruira po podgoričkim kafanama da šire laži o “Vijestima” i ostaloj “medijskoj mafiji” - kao dokaz gazdi da se trudi da obavi posao.

Trebaće mu ti dokazi da je nešto mrčio, jer nervozni gazda ne može biti zadovoljan učinkom.

Čitav grad je juče oko podne brujao da je stigao premijerov prijatelj Cane i da je u posjeti “institutu” premijerovog prijatelja i nazovi spin doktora g. potrčka Popovića. Međutim, samo su “Vijesti” došle da pitaju kontroverznog biznismena optuženog u Srbiji ko, kad, gdje, kako i zašto.

I to nešto govori onome ko hoće da čuje, a već se juče vidjelo ko i kako izvještava o još jednom napadu na kolege novinare.

Bonus video: