Rada Višnjić odbacila tvrdnje Raković: Stidjela bih se

Višnjić tvrdi da je direktorica sve to iskoristila da bi je kaznila zbog njene ostavke u Školskom odboru 2011, “što zna cijeli kolektiv”
1005 pregleda 3 komentar(a)
Rada Višnjić, Foto: Anto Baković
Rada Višnjić, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 04.09.2013. 10:48h

Nastavnica OŠ “Jugoslavija” u Baru Rada Višnjić demantovala je jučerašnje navode direktorice škole Lidije Raković o sporu sa učenikom sa posebnim potrebama u odjeljenju III-1, ističući da bi se stidjela i svog imena i zanimanja da je bilo kojem djetetu zabranila prisustvo časovima, a najmanje đaku s posebnim potrebama.

Ona je dodala da se ponosi svim što je učinila za tog đaka, te da će se i na sudu boriti za svoje radno mjesto.

Višnjić tvrdi da je direktorica sve to iskoristila da bi je kaznila zbog njene ostavke u Školskom odboru 2011, “što zna cijeli kolektiv”.

“Željno je dočekala da iskoristi protiv mene incident koji nijesam ja pravila. Sva djeca sa posebnim potrebama dobro su došla u moje odjeljenje, ja sam jedini učitelj u Crnoj Gori koji je prihvatao majku takvog učenika kada nijesu postojali asistenti u nastavi za tu djecu i to pune dvije godine. Boravak tog djeteta u odjeljenju je rješenjem ograničen na najduže dva školska časa, a kada je majka zajedno sa djetetom počela da boravi čitav dan, pitala sam direktoricu za dozvolu da joj skrenemo pažnju da se pridržava rješenja. Direktorica je rekla da to obavezno uradim, na što je majka učenika počela da prijeti policijom i medijima i da nas ucjenjuje svojim negodovanjem”, ističe Višnjić. Dodaje da je zato Raković “samostalno i nezakonito” donijela rješenje o produženom boravku djeteta ”koje može da donosi samo nadležna komisija”.

“Složila sam se, da ne bih došla u sukob sa direktoricom, održali smo sastanak sa roditeljima učenika gdje su se roditelji izvinili što su pristrasno reagovali i rekli da su srećni jer su dobili sva prava, a ja sam rekla da ne volim probleme i da sam spremna u interesu djeteta da sve zaboravim. Istina je da sam izrazila želju da odem u I razred, očekujući nagradu za rad sa tim učenikom, a za uzvrat sam dobila probleme. No, za nekoliko dana, kada je sve prošlo, izjavila sam upravi da ne mogu tako lako ostaviti svoje đake jer sam vezana za njih, a što su me i roditelji molili”, zaključila je Višnjić.

Bonus video: