Da li je Stankovićeva nezakonito otpustila Vidakovićevu: Sutkinja će saslušati direktoricu i nastavnicu

Šuković je preuzela slučaj od sutkinje Melihe Felec, koja je tražila izuzeće iz predmeta. Tužbom je traženo da se poništi odluka OŠ "Štampar Makarije" o otkazu Vidakovićevoj
182 pregleda 1 komentar(a)
OŠ Štampar Makarije, Foto: Arhiva Vijesti
OŠ Štampar Makarije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.07.2018. 08:42h

Sutkinja Tamara Šuković će na narednom ročištu saslušati VD direktoricu Osnovne škole (OŠ) “Štampar Makarije” Milicu Stanković, kako bi se utvrdilo da li je (ne)zakonito otpustila nastavnicu informatike Mirjanu Vidaković.

Prvo ročište po tužbi Vidakovićeve, podnijete krajem aprila, održano je juče u podgoričkom Osnovnom sudu, a naredno je zakazano za 24. septembar, kada će se saslušati i bivša nastavnica.

Šuković je preuzela slučaj od sutkinje Melihe Felec, koja je tražila izuzeće iz predmeta. Tužbom je traženo da se poništi odluka OŠ "Štampar Makarije" o otkazu Vidakovićevoj.

Stankovićeva je otpustila Vidakovićevu nakon što je sprovela disciplinski postupak protiv nje, u kojem je utvrđeno da je nastavnica navodno bez odobrenja otuđila školski kompjuter, navodne vrijednosti od hiljadu eura.

Vidakovićeva tvrdi da je kompjuter, star više od deset godina, odnijela na popravku, za šta je imala usmeno odobrenje uprave škole. Ona je tada kazala da je odmazda Stankovićeve počela nakon što se nastavnica krajem avgusta požalila Ministarstvu prosvjete na potencijalni protekcionizam prilikom dodjele razrednog starješinstva.

Bivša nastavnica je četiri mjeseca bez posla i novčanih primanja, a juče joj je isključena i struja. Vidakovećava strahuje kako će preživjeti jesen i zimu bez novca, s obzirom da se sudski proces najvjerovatnije neće završiti do Nove godine.

Ona se zahvalila Sindikatu prosvjete i kolegama, naročito Biljani Mosorović, koja je pokrenula akciju sakupljanja jednokratne novčane pomoći za nastavnicu, ali i zbog plaćenog ljetovanja u Budvi i besplatne pravne pomoći, koju joj pruža advokatska kancelarija Bulatović.

Bonus video: