Prikupili garderobu i pribor za više od 500 djece

Garderoba, obuća i školski pribor prikupljani za djecu predškolskog i školskog uzrasta, a za donacije su se mogle prijaviti porodice dvije sedmice prije akcije
58 pregleda 0 komentar(a)
Udruženje Roditelji, Foto: Udruženje Roditelji
Udruženje Roditelji, Foto: Udruženje Roditelji
Ažurirano: 02.09.2013. 17:14h

Tokom humanitarne akcije Udruženja Roditelji, koja je organizovana proteklog vikenda, prikupljena je garderoba i školski pribor za vise od 500 djece lošijeg materijalnog statusa.

Iz Udruženja su podsjetili da je u akciji Podijelimo, jer zajedno možemo više, koja je organizovana u tržnom centru Delta siti /city/, učetvovalo 250 porodica, nevladina organizacija (NVO) Dom nade, dječja igraonica Džamp /Jump/ i butik Njujorker /Newyorker/.

Oni su, kako se navodi u saopštenju udruženja, donirali novu, korištenu i očuvanu garderobu, obuću, knjige i školski pribor za preko 500 djece iz porodica lošije materijalne situacije.

U saopštenju se dodaje da je dio doniranih stvari preuzeo Crveni krst Crne Gore.

"Za desetak porodica nije obezbijeđena garderoba zbog nedovoljnih količina doniranih za taj uzrast, ali će se Udruženje potruditi narednih dana da i njima opredijeli dio donacija koje će građani naknadno donijeti jer nijesu stigli da to urade za vikend“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su garderoba, obuća i školski pribor prikupljani za djecu predškolskog i školskog uzrasta, a za donacije su se mogle prijaviti porodice dvije sedmice prije akcije.

"Pristigle donacije su sortirali i pakovali voloneri Gimnazije „Slobodan Škerović“, Ekonomskog fakulteta Podgorica i Asocijacije za demokratski prosperitet ZID, zajedno sa članovima Udruženja Roditelji“, navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja podsjećaju da su do sada organizvali tri akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više, a da planiraju najmanje jednom godišnje na taj način povežu roditelje koji mogu da pomognu sa onima kojima je pomoć potrebna.

Bonus video: