Poznati biznismen se odrekao povelje počasnog građanina Herceg Novog

“Samim tim što sam je dobio za vrijeme vašeg mandata ona je degradirana, kao i sve ostalo čega ste se dohvatili...."
265 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Radović, Foto: Slavica Kosić
Dušan Radović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.09.2013. 16:28h

Poznati biznismen Dušan Radović Krušo javno se odrekao povelje počasnog građanina Herceg Novog.

U otvorenom pismu predsjedniku Opštine Dejanu Mandiću, Radović, koji je na čelu Upravnog odbora NVO “Izbor”, navodi da se “izvinjava časnim članovima žirija koji su mu dodijelili povelju počasnog građanina Herceg Novog”.

“Pošto ste vi sada i tada, kada sam dobio povelju, bili personifikacija administracije, politike, zakonitosti, poštenja, časti, pravičnosti i morala ove razvaline, javno se odričem povelje”, poručio je Radović Mandiću.

To što, kako je dodao, danas zna, tada nije znao.

“Samim tim što sam je dobio za vrijeme vašeg mandata ona je degradirana, kao i sve ostalo čega ste se dohvatili, pa samo iz tog razloga mi ne služi na čast. Naprotiv”, naveo je Radović u otvorenom pismu Mandiću.

Od kada se dodjeljuje povelja počasnog građanina i Oktobarska nagrada Herceg Novog, to je prvi put da se neko odrekao najvišeg opštinskog priznanja.

Pojedinci i političke partije su prije nekoliko godina javno prozvale dobitnike tih priznanja da ih se odreknu u znak protesta nakon što je Oktobarsku nagradu dobila firma “Aleksandrija” i njen vlasnik Tomo Kovač, ratni ministar u vladi Radovana Karadžića. Pozivu se niko nije odazvao.

NVO “Izbor”, nakon što je sakupila oko hiljadu potpisa, inicirala je održavanje vanredne sjednice Skupštine opštine na kojoj bi se odlučivalo o skraćenju mandata odbornika i organizovanju vanrednih lokalnih izbora.

Skupština je na redovnom zasjedanju većinom glasova koalicije na vlasti odbila tu inicijativu.

Nakon toga, iz NVO “Izbor” su u javnim obraćanjima počeli da, kako su kazali, ukazuju na nezakonitosti u radu lokalne uprave i javnih preduzeća i ustanova.

Prvi se na tapetu našao JP “Parking servis”, a optužbe je Mandić odbacio.

Bonus video: