Pojavio se vlasnik izgubljene ovce, zahvaljujući djeci životinja vraćena u stado

Družina od 15 djece iz Cvijetne ulice na Starom aerodromu je začas potpuno pripitomila ovcu
200 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2013. 14:56h

Izgubljena ovca o kojoj su mještani Starog aerodroma brinuli nekoliko dana vraćena je juče poslijepodne vlasniku.

On je kazao da je svoju ovcu pronašao nakon što je na portalu “Vijesti” pročitao priču.

Istu verziju “Vijestima” je ispričao i vlasnik parcele na kojoj je ovca bila smještena proteklih dana. On je pojasnio da je vlasnik ustvari njegov prijatelj, a obojica su zahtijevali anonimnost.

Ovcu je prije dva dana pronašla družina od petnaestoro djece, iz Cvijetne ulice na Starom Aerodromu. Začas su je potpuno pripitomili, našli skrovište i redovno donosili hranu.

Podgorica: O izgubljenoj ovci dva dana brinu djeca, inspektori ne rade vikendom >>>

“Našli smo je iza naše zgrade dok smo se igrali istraživača, u početku se plašila, a onda je počela da trči i igra se sa nama. Kada smo završili sa igrom, trčali smo kako bi nas pratila i odveli je na mjesto gdje smo je nahranili i napojili”, kazala je osmogodišnja Saša.

Tvrdi da su se podijelili, pa joj je neko donosio vodu, neko hranu, i da su činili sve da pomognu novom prijatelju.

Porodica u čijem dvorištu je ovca provela nekoliko dana tvrdi da nijesu znali kako da se brinu o njoj, pa su se zato i obratili “Vijestima” za pomoć kako bi pronašli vlasnika.

Prethodno su potražili pomoć od Veterinarske uprave, ali kažu da ta ustanova nije radila za vikend.

Prije dolaska vlasnika, ovca je juče mirno preživala u dvorištu, a na ušima je imala markice, propisane Zakonom o registraciji i identifikaciji životinja, sa brojem ME 12082650.

Veterinar Peđa Stojović kazao je da je ovca prošle godine registrovana u Beranama i da je najvjerovatnije prodata na Stočnoj pijaci.

“Da je riječ o kravi, odmah bi se znalo ko je sadašnji vlasnik, dok sa ovcama ide drugačije, ali sadašnjeg vlasnika moraju znati Veterinarska uprava i preduzeće 'Tržnice i pijace'", kazao je Stojović.

Izgubljene i povrijeđene životinje nijesu rijetkost na ulicama, a “Vijesti” su nedavno pisale o konju koji je sa slomljenom nogom tumarao Starim Aerodromom.

Lejla vođa družine "zeleno-bijelih"

Djeca koja su pronašla ovcu odrastaju zajedno na Starom aerodromu i zovu sebe “zeleno-bijeli”, a mještani tvrde da toliko prijateljstvo nikada nijesu vidjeli. Uzrasta su od 8 do 13 godina, a toliko su zajedno da su napravili svoju zastavu, a razmišljaju i da osnuju Fejsbuk grupu.

“Zeleno bijela nam je zastava i ime, zato što je iste boje zgrada u kojoj živi većina nas. Svaki dan smo zajedno, a najviše volimo takve istraživačke igre, eto pomoću kojih smo i pronašli ovcu”, kazala je vođa grupe trinaestogodišnja Lejla.

Ostali članovi grupe su Haris, Saša, Bobi, Balša, Filip, Mara, Maja, Vanja, Uroš, Milo, Petar, Veljko, Balša, Hari i njihov vjerni pas čuvar, zlatni retriver Badi.

Bonus video: