ČESTITKA POVODOM 21. JULA

Đukanović čestitao Dan opštine Berane

U čestitki se navodi da taj praznik podsjeća na slavne dane nakon prvog antifašističkog ustanka u porobljenoj Evropi, na 21. jul kada su udareni temelji novog sistema vlasti u Crnoj Gori i Jugoslaviji
162 pregleda 4 komentar(a)
Milo Đukanović inauguracija, Foto: Filip Roganović
Milo Đukanović inauguracija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.07.2018. 20:05h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je rukovodstvu i građanima Berana 21. jul, Dan opštine.

U čestitki se navodi da taj praznik podsjeća na slavne dane nakon prvog antifašističkog ustanka u porobljenoj Evropi, na 21. jul kada su udareni temelji novog sistema vlasti u Crnoj Gori i Jugoslaviji.

„Koji će, nakon herojske Narodno-oslobodičke borbe, donijeti višedecenijsko blagostanje svim narodima na ovim prostorima“, dodao je Đukanović.

On je istakao da građani beranskog kraja u toj borbi, kao i u svim prelomnim trenucima kroz svu crnogorsku istoriju, uključujući i 21. maj 2006. godine, kada je obnovljena nezavisnost Crne Gore, imaju svoje posebno mjesto i ulogu.

„Isto tako i u očuvanju i učvršćivanju multietničkog i multivjerskog sklada u Crnoj Gori, demokratizaciji savremenog crnogorskog društva, i ostvarivanju strateških evropskih i evroatlantskih ciljeva, na dobro svih naših građana“, kazao je Đukanović.

U tim procesima, kako je naveo, od izuzetnog značaja je njegovanje dijaloga i međusobnog uvažavanja.

„Što će, vjerujem, doprinositi bržem prevazilaženju starih i novih podjela koje nepotrebno opterećuju naš razvoj. Želim da Vas uvjerim da u tim nastojanjima možete uvijek računati na moju punu posvećenost i podršku“, poručio je Đukanović.

On je dodao da ga posebno raduje što Berane dobija novu sportsku dvoranu.

„Čime se stvaraju bolji uslovi za razvoj sporta i za doprinos talentovane beranske mladosti novim sportskim uspjesima Crne Gore, koji uvijek imaju i daleko širi društveni značaj“, kaže se u čestitki Đukanovića.