Omaž poginulim oficirima Vojske CG: Utakmica za Ivana i stradale drugove

"Želimo i da njegove kćerke rastu sa istinom da njihov tata nije volio samo njih već i nas a vidim da je to osjećao i prema žabljačkoj omladini koja to uzvraća i na ovaj način"
490 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2013. 15:51h

Grupa vojnih pilota sa aerodroma u Beogradu i Podgorici sastala se na Žabljaku.

Okupilo ih je sjećanje na Ivana Obradovića, majora-pilota Vojske Crne Gore koji je prije dvije godine, zajedno sa potpukovnikom pilotom Belhadinom Šahbazom i starijim vodnikom prve klase Vidojem Tomićem, poginuo u padu helikoptera na poluostrvu Luštica.

Obišli su porodicu svog „klasića” a onda organizovali turnir u malom fudbalu na kome su, pored njihove dvije ekipe, učestvovale još dvije koje su predstvljali žabljački omladinci. Tokom dvodnevnog boravka Ivanovi drugovi posjetili su u nedjelju posjetili Ivanov grob.

Sa Ivanovim likom na grudima i imenom na poleđini majica igrali su fudbal uz emocije i sjećanje na druga. Naročito pri susretu sa njegovim kćerkicama Ivanom i Saškom koje su tatine drugare upoznale prošlog septembra. Ali i sa suprugom Dobrinkom, majkom Ljiljom, ocem Borom i bratom Milošem.

Htjede dr. Miloš Obradović nešto reći „Vijestima”. Pokuša, ali ne može. Sve rekoše njegove suze za bratom.

Oficir vazduhoplovstva Vojske Crne Gore Bojan Blagojević kaže da je su vojnici održali prošle godine datu riječ.

"Obećali smo da održimo ovo sjećanje i nastavićemo ovih dana tokom narednih godina. Da se prisjetimo našeg druga i tog kobnog 03. septembra 2011. godine. Moramo ovako i zbog ljubavi njegove porodice koju duboko osjećamo.

Želimo i da njegove kćerke rastu sa istinom da njihov tata nije volio samo njih već i nas a vidim da je to osjećao i prema žabljačkoj omladini koja to uzvraća i na ovaj način", kazao je Blagojević.

Ivica je zadužio i kolege iz Srbije pa su stigli. Klasić Marko Gordić kaže da će ovaj čin prenositi i na naredne generacije a Žabljačanin Miraš Vuković sa mješavinom ushićenja i tuge reče da su se spontano okupili na ovom spotrskom susretu i doprinijeli da se sačuva sjećanje na Ivanov lik jer je on to na svaki način zaslužio.

Galerija

Bonus video: