Nakon remonta: Vozili putnike do Bara, pa vratili voz u depo

Ništa od namjere Željeznice da se u saobraćaj uključi kompozicija sa remonta, stiže majstor iz Srbije
7 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2013. 14:39h

Ni najnoviji pokušaj Željezničkog prevoza (ŽP) da uključi jedan od dva voza, koji su nakon mjeseci sređivanja nedavno stigli sa remonta, nije uspio jer je elektromotorni voz koji je bio na sređivanju u zagrebačkom Gredelju od prošlog proljeća, nakon prve vožnje ostao u kvaru.

Prema informaciji “Vijesti” iz ŽP, putnički voz je prije dva dana krenuo za Bar, međutim, po povratku iz Bara u Podgoricu dobio je oznaku VP, što znači vanredna popravka, odnosno da nije za saobraćaj. Prema istim izvorima, na vozu je uočen problem na električnim sklopovima.

Iako su se često čule pritužbe da Gredelj nema iskustva u remontu elektromotornih vozova koji se još nazivaju "ruski", iz uprave ŽPCG je neformalno objašnjavano da je to ozbiljna firma.

Međutim, kako voz ne može u saobraćaj, iz Željezničkog prevoza su potražili pomoć pa najvjerovatnije već danas stiže majstor da popravi voz koji je prije dvadesetak dana došao sa remonta u Gredelju.

Prema informaciji "Vijesti", to je stručnjak iz Srbije, koji je ranije radio u smederevskom Želvozu.

Željeznički prevoz ni juče nije odgovorio na pitanja “Vijesti” o kvalitetu remonta dva elektromotorna voza koji su nedavno stigli iz zagrebačkog Gredelja i zrenjaninskog Šinvoza

Željeznički prevoz, iako je to obećao izvršni direktor Milojica Zindović, ni juče nije odgovorio na pitanja “Vijesti” o kvalitetu remonta dva elektromotorna voza koji su nedavno stigli iz zagrebačkog Gredelja i zrenjaninskog Šinvoza.

Voz iz Gredelja je stigao 11. avgusta i u subotu je bio na probnoj vožnji. Navodno je bio plan da se uključi u saobraćaj u ponedjeljak ali je to učinjeno tek u srijedu.

Voz koji je sa opravke u Zrenjaninu stigao 4. avgusta, 21. je bio na probnoj vožnji, ali zbog kvara na elektro-dinamičkoj kočnici i blokovima za vuču do sada nije uključen u saobraćaj.

Iako su na katastrofalno i skupo održavanje vozova ukazali i iskusni stručnjaci sa željeznice i Sindikat mašinovođa još se ne oglašava Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za željeznice, da objasne javnosti zašto se tako raspolaže sa imovinom građana i njihovim milionima eura koji se ulažu u Željeznicu.

Bonus video: