NVO Krug života: Nezadovoljni smo radom tužilaštva

"Upoznao sam tužioca sa nekim činjenicama i dokazima, a on mi je rekao da će me naknadno pozvati da to ponovim zvanično", rekao je Cvijanović
103 pregleda 2 komentar(a)
Dejan Cvijanović, Foto: Savo Prelević
Dejan Cvijanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.08.2013. 10:12h

Predjesdnik NVO "Krug života" Dejan Cvijanović trebalo je da u osnovnom tužilaštvu u Podgorici da da izjavu povodom krivične prijave protiv Kliničkog centra Crne Gore i NN lica zbog sumnji da je falsifikovana medicinska dokumentacija nekih pacijenata, koja je predata u junu.

Cvijanović je kazao da ipak to nije učinio zbog tehničkih problema u toj instituciji, ali da je neformalno razgovarao sa zamjenikom tužioca.

"Upoznao sam tužioca sa nekim činjenicama i dokazima, a on mi je rekao da će me naknadno pozvati da to ponovim zvanično", pojasnio je on, navodeći da bi trebalo da bude saslušan u toku naredne sedmice.

Cvijanović je, podsjećajući na predmete, kazao da je u pitanju obimna medicinska dokumentacija i da se u jednom slučaju radi o falsifikovanju potpisa pacijenta koji je pristao na hiruršku intervenciju.

"U drugom predmetu koji je 2009. godine predat osnovnom tužilaštvu, nedostaje cjelokupna medicinska dokumentacija. Od tada do danas ne zna se gdje je ona, iako bi trebalo da bude u Kliničkom centru", kazao je on.

Prema njegovim riječima, treći predmet je porodice Cvijanović, gdje su, kako je naveo, utvrdili da je postojalo dodavanje dokumentacije i izvještaja ljekara, ali i falsifikovanje na pojedinim dokumentima.

Iz te nevladine organizacije nezadovoljni su radom tužilaštva, u svim slučajevima koje su im do sada prijavili.

"Predmeti su predati prije dužeg vremena, i ni u jednom od njih, i u osnovnom i u višem tužilaštvu nije se postupilo na pravi način. Jedna krivična prijava predata je 2009.godine i do danas ništa nije urađeno", kazao je Cvijanović.

Objasnio je da je prošlog juna u slučaju porodice Cvijanović, mjesec nakon podnošenja krivične prijave, višeg državnog tužioca Željka Tomkovića obavijestio o novom krivičnom djelu, falsifikovanju dokumentacije.

"Kako mi je rekao nezvanično, on je to stavio u spise, što je apsurd jer se radi o novom krivičnom djelu, da bi me kasnije telefonski uputio da sam to trebao da uputim u pisanoj formi što takođe nije istina. Svako krivično djelo svako od nas može prijaviti i usmeno i pismeno nebitno", kazao je Cvijanović.

Bonus video: