Nevrijeme poremetilo aviosaobraćaj u Tivtu: Putnici MA najgore prošli

Putnici su zvali novinare koji takođe nisu uspjeli da stupe u telefonski kontakt sa predstavnicima MA
18 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Tivat.info
Aerodrom Tivat, Foto: Tivat.info
Ažurirano: 27.08.2013. 14:10h

Nevrijeme odnosno jaka kiša koja je u jutarnjim satima padala u Boki, pričinila je dosta teškoća teškoće u odvijanju aviosaobraćaja sa aerodroma Tivat.

Do 11.30 sati kada se nevrijeme smirlo,nije bilo pilijetanja sa tivatskog aerodroma, dok su ujutro sletjela samo dva aviona - „Air Serbie“ iz Beograda i „Thomas Cook-a“ iz Brisela.

„Aeroflotov“ avion na liniji iz Moskve je preusmjeren na aerodrom u Beograd gdje je čekao da se smiri nevrijeme, nakon čega je kasnije ipak stigao u Tivat. Isto se desilo i avionu njemačke kompanije „Condor“ na liniji iz Frankfurta koji je preusmjeren za Bari jer ga dubrovački aertodrom nije mogao prihvatiti zbog nevremena, a podgorički zbog gužve.

I „Condorov“ avion je kasnije stigao u Tivat. Dok je u Boki trajalo nevrijeme, ujutro su tri „Montenegroairlinesova“ aviona i jedan „Air Serbie“ umjesto u Tivat, sletjeli na aerodrom u Golubovcima. Putnici koji su avionima crnogorske aviokompanije trebali da iz Tivta putuju za Moskvu u 8.15 i 8.40 sati, autobusima su transferisani do Podgorice, kao i oni sa „Air Serbijinog“ leta u 8.55 za Beograd.

To se međutim nije desilo „Montenegroairlinesovim“ putnicima koji su u 8.20 trebali da putuju iz Tivta za Beograd i koji su uredno čekirali karte, prošli carinsku kontrolu i nakon toga u odlaznom gejtu proveli više od dva sata, a da im se iz kompanije nije obratio.

Putnici su zvali novinare koji takođe nisu uspjeli da stupe u telefonski kontakt sa predstavnicima „Montenegroairlinesa“ na tivatskom aerodromu, niti sa centralom te kompanije u Podgorici. I baš kada se stanje sa polijetanjima sa aerodroma Tivat normalizovalo, „Montenegroairlines“ je svoje putnike koji su od 7.20 ujutro bili na aerodromu, umjesto u avion, potrpao je u autobuse i odvezao u Podgoricu, odakle su oni za Beograd krenuli tek nešto prije 15 sati.

Zbog otkazivanja letova u jutarnjim satima, na tivatskom aerodromu se stvorila velika gužva jer je u terminalnoj zgradi istovremeno bilo nekoliko hiljada ljudi

Za sve to vrijeme, prema riječima putnika, predstavnici aviokompanije nisu pokazali nikakvu volju da ih precizno informišu o zbivanjima, a nisu ih ponudili ni vodom ni sendvičima koje su uredno podijelili svojim putnicima sa dva leta iz Moskve a koji su sletjeli u Podgoricu, umjesto u Tivat.

Zbog otkazivanja letova u jutarnjim satima, na tivatskom aerodromu se stvorila velika gužva jer je u terminalnoj zgradi istovremeno bilo nekoliko hiljada ljudi, a na platformi je svih sedam pozicija bilo zauzeto avionima. Stanje se normalizovalo tek negdje poslije 15 časova.

Inače, nevrijeme u Tivtu nije pričinilo veće probleme osim što je na području Krtola došlo do višečasovnog prekida u napajanju električnom energijom.

Bonus video: