SNP predložio izmjene zakona o državljanstvu i ličnoj karti

SNP predlaže da se izjednače uslovi koji se odnose na godine trajanja braka i godine trajanja boravka u Crnoj Gori
75 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2013. 16:05h

Socijalistička narodna partija (SNP) dostavila je Radnoj grupi za izgrađivanje povjerenja u izborni proces predloge izmjena zakona o državljanstvu i ličnoj karti, koji predstavljaju, kako su saopštili, kontinuitet inicijativa i zalaganja stranke za promjenu nepravednih rješenja u tim aktima. SNP je, kako je podsjetila poslanik Snežana Jonica, prethpdno dostavila i Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o registrima prebivališta i boravišta."Predlozi SNP predstavljaju kontinuitet inicijativa i zalaganja naše partije za promjenu nepravednih rješenja u navedenim zakonima, zbog kojih značajan broj građana Crne Gore nije mogao da ostvari svoja prava", pojasnila je Jonica. SNP, kako je saopštila, predlaže olakšice za dobijanje crnogorskog državljanstva za sve one koji su prije 3. juna 2006. godine imali prijavljeno prebivalište u Crnoj Gori, odnosno mogućnost da dobiju crnogorsko državljanstvo bez otpusta iz državljanstva druge države.

"Predlozi SNP predstavljaju kontinuitet inicijativa i zalaganja naše partije za promjenu nepravednih rješenja u navedenim zakonima", kazala je Jonica

SNP predlaže da se izjednače uslovi koji se odnose na godine trajanja braka i godine trajanja boravka u Crnoj Gori, odnosno da se dužina traženog zakonitog i neprekidnog boravka smanji sa pet na tri godine.

SNP predlaže da se izjednače uslovi koji se odnose na godine trajanja braka i godine trajanja boravka u Crnoj Gori

Bonus video: