Na Vučju počeo trodnevni kamp za mlade preduzetnike

Tokom trodnevnog kampa stručni predavači podijeliće sa učesnicima svoja iskustva i znanja kada su u pitanju trendovi u poslovanju, tajne uspješne poslovne komunikacije, kreiranje i izrada biznis planova i funkcionisanje start-ap zajednice
0 komentar(a)
kamp za preduzetnike, Nikšić, Foto: IPC Tehnopolis
kamp za preduzetnike, Nikšić, Foto: IPC Tehnopolis
Ažurirano: 20.07.2018. 13:04h

Na Vučju, dvadesetak kilometara od Nikšića, počeo je prvi kamp za mlade preduzetnike koji je okupio 20 polaznika iz Crne Gore, uzrasta od 17 do 20 godina. Tokom naredna tri dana polaznici će imati priliku da savladaju ključne vještine neophodne za uspješnu poslovnu komunikaciju, realizaciju preduzetničkih ideja i vođenje biznisa u skladu sa poslednjim trendovima i uslovima na tržištu.

Otvarajući kamp generalni direktor Direktorata za transformaciju i investicije u Ministarstvu ekonomije, Radosav Babić, kazao je da je preduzetništvo mladih okosnica dva veoma važna strateška dokumenta koji su u nadležnosti pomenutog ministarstva – Strategija za cjeloživotno preduzetničko učenje i Strategija razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori.

“Važno je da se sa izučavanjem preduzetništva i razvijanjem preduzetničkih kompetencija počne što ranije i nastavi na svim nivoima obrazovanja, kako bi obrazovni sistem stvorio preduzetnički orjentisanog pojedinca koji može da odgovori potrebama tržišta rada”, kazao je Babić.

Potpredsjednik Opštine Nikšić, Dragan Perović, kazao je da je kamp jedan od mogućih načina da mladi ljudi saznaju više o preduzetništvu i važnosti pokretanja sopstvenog biznisa.

„Ovdje će polaznici imati priliku da uvide prednosti bavljenja biznisom, da steknu osnovne vještine komunikacije i izrade biznis planova. Primjeri starijih i ostvarenih preduzetnika pomoći će im da se učvrste u ideji da osnuju svoje, za početak male firme, a, uz umješnost i posvećenost, sigurno će ih kasnije razvijati i unapređivati“, kazao je Perović.

Ratko Bataković, direktor Inovaciono preduzetničkog centra (IPC) Tehnopolis, koji je i organizovao kamp, kazao je „organizacija ovakvog i sličnih događaja ma za cilj animaciju mladih ljudi, tj. one ciljne grupe koja se nalaze na životnoj prekretnici u smislu da li će svoj život uzeti u svoje ruke i organizovati neki sopstveni biznis i postati preduzetnici“.

Tokom trodnevnog kampa stručni predavači podijeliće sa učesnicima svoja iskustva i znanja kada su u pitanju trendovi u poslovanju, tajne uspješne poslovne komunikacije, kreiranje i izrada biznis planova i funkcionisanje start-ap zajednice. Nakon teoretskog dijela svi učesnici kampa koji pokažu interesovanje za dalji razvoj svoje ideje dobiće tehničku podršku Tehnopolisa u tom procesu.

Bonus video: