"Više me brinu budžet i KAP, nego 2.800 gejeva u Kotoru"

Kruzer se nalazi na sidru na početku Dobrote, a na palubama su okačene zastave LGBT populacije
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2013. 13:46h

U kotorsku luku jutros je uplovio kruzer "Selebriti siluet" (Selebrity Siluette) kompanije „Atlantis“ na kojem se nalazi 2.800 pripadnika LGBT populacije iz raznih krajeva svijeta, Evrope, Brazila, Australije, Amerike...

Osim povećanog broja policije, koji su stacionirani na više lokacija u gradu, u Kotoru je sve uobičajeno kao i ostalim danima kada dolaze kruzeri, i za sada nije zabilježen bilo kakav incident ili neprijatnost.

U Kotoru je danas policije više nego inače, Foto: Ivana Komnenić

Inače kruzer se nalazi na sidru na početku Dobrote, a na palubama su okačene zastave LGBT populacije. Što se tiče transfera putnika na obalu, realizuje se u skladu sa uobičajenom procedurom.

U pratnji turističkih vodiča, organizovano u grupama, ali i pojedinačno oni obilaze Stari grad, a organizovani su i uobičajeni izleti do Cetinja, Budve i Perasta.

Putnici sa kruzera u pratnji vodiča obilaze kotorski Stari grad, Foto: Ivana Komnenić

Zbog kiše otkazani su aranžmani koji su u ponudi, poput vožnje kajakom zalivom i vožnja panoramskim autobusima od Kotora do Risna i Perasta.

Direktor TO Mirza Krcić, kojeg smo zatekli u gradu, kazao je "Vijestima" da se sve odvija u najboljem redu, da nema nikakvih problema, te da su Kotorani pokazali da su dostojanstveni.

"Svako treba da izražava svoje mišljenje i opredjeljenje, i to treba ljudi da poštuju. Građani Kotora su pokazali da su dostojanstveni i da poštuju različitosti i da će sve proteći u najboljem redu. U Kotor je svako dobro došao, svako ko ne izlazi iz okvira onih sloboda koji ne ugrožavaju druge, i po memi je sve to legitimno. Treba pustiti ljude da razmišljaju i osjećaju se onako kako žele i misle, i to treba poštovati, svačije mišljenje i opredjeljenje. Ovo je svuda u svijetu normalno, oni su posjetili juče i Dubrovnik,i Dubrovčani su rekli da su dobri potrošači", kazao je Krcić, uz opasku da njega lično više interesuje i brine šta će biti sa budžetom Crne Gore ili KAP-om, nego što je u Kotoru 2.800 pripadnika gej populacije.

Ono što je bilo neuobičajeno je da je crkva Svetog Nikole u Starom gradu, iznenada zatvorena,a na vratima je nalijepljen natpis: crkva zatvorena ( vanredno) od 13 do 17 časova. Inače crkva je u prijepodnevnim satima bila otvorena za posjetioce , a danima kada su u Kotoru kruzeri otvorena je tokom cijelog dana.

Kruzer je u 18 časova isplovio iz Boke.

Galerija

Bonus video: