Crveni krst podržao akciju "Podijelimo, jer zajedno možemo više"

Cilj akcije prikupljanja je da se porodicama lošijeg materijalnog statusa olakšaju pripreme za polazak djece u vrtiće i školu
80 pregleda 0 komentar(a)
Udruženje Roditelji, Foto: Udruženje Roditelji
Udruženje Roditelji, Foto: Udruženje Roditelji
Ažurirano: 26.08.2013. 12:07h

Crveni krst Crne Gore se pridružio akciji prikupljanja očuvane garderobe, odjeće i školskog pribora, pod nazivom "Podijelimo, jer zajedno možemo više", koju organizuje Udruženje Roditelji.

Centralna akcija će se održati 31. avgusta i 1. septembra, u tržnom centru Delta city, dok će građani imati priliku da pomoć doniraju i u svim opštinskim organizacijama Crvenog krsta od 26-30. avgusta, od 8 do 14 sati, tako da će ova aktivnost biti realizovana u cijeloj Crnoj Gori.

Akcija prikupljanja pomoći se organizuje u okviru manifestacije „Back to School“ i ima za cilj da se porodicama lošijeg materijalnog statusa olakšaju pripreme za polazak djece u vrtiće i školu.

Iz te organizacije su pozvali građane da u toku akcije, u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju očuvanu garderobu i obuću za djecu vrtićkog i školskog uzrasta, ali i pribor i opremu za školu poput torbi, rančeva, pernica, lenjira.

Po završetku akcije, kako su naveli, pomoć se biti distribuirana porodicama koje se u međuvremenu prijave Udruženju Roditelji, dok će opštinske organizacije Crvenog krsta prikupljene artikle podijeliti socijalno ugroženim korisnicima koji se nalaze na njihovim spiskovima.

Bonus video: