Posjetioci uživali u bogatoj "Njeguškoj trpezi"

U okviru ovogodišnje "Njeguške trpeze", svi posjetioci uživali su i u izložbi fotografija "Njeguške jame i pećine"
116 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2013. 19:22h

Uz bogatu trpezu sa pršutom, sirom, kobasicom, krtolom, pančetom, vratom i pečenicom, zalivenu domaćom rakijom, vinom i medovinom, te adekvatnu muziku, na Njegušima je uživao veliki broj Cetinjana i njihovih gostiju.

Povod je bila tradicionalna manifestacija "Njeguška trpeza" koja se održava već deveti put u okviru "Njeguškog kulturnog ljeta" i "Ljeta u Prijestonici".

Manifestaciju su otvorili gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i predsjednik Mjesne zajednice "Njeguši" Drago Ševaljević.

Prvi čovjek Prijestonice nije krio oduševljenje posjećenošću ovogodišnjeg izdanja "Njeguške trpeze".

"Organizacija, program i izuzetna posjećenost ovogodišnje "Njeguške trpeze" potvrda su njenog, ali i izuzetnog značaja "Njeguškog kulturnog ljeta", kao autentičnog programa koji na najbolji način afirmiše potencijale i proizvode ovog kraja", kazao je Bogdanović.

Tokom "Njeguške trpeze", dodijeljene su i plakete za najuređenije dvorište na Njegušima. Prvo mjesto osvojili su Jasna i Milan Stojanović, drugu nagradu dobili su Vojo i Sneža Ljesar, treću Marko Radonjić, a četvrtu Odmaralište "Lovćen – Bečići" (Ivanova Korita).

Posebne plakete dodijeljene su Komisiji za speleologiju Planinarskog saveza Crne Gore, te kompaniji "Martex".

TV Vijesti, Ana Popivoda

Za muzički užitak na Njegušima pobrinuli su se brojni izvođači, a među njima i poznata pjevačica narodnih pjesama Lepa Lukić.

Uz nju, u programu su, u pratnji "Janković benda", učestvovali i Branka Šćepanović, Igor Đurović, Stevan Čavor i folklorni ansambl Kulturno - umjetničkog društva "Njegoš" - Cetinje.

U okviru ovogodišnje "Njeguške trpeze", svi posjetioci uživali su i u izložbi fotografija "Njeguške jame i pećine", koju su pripremili speleolozi Komisije za speleologiju pri Planinarskom savezu Crne Gore.

Inače, organizatori cijelog događaja bili su Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, Mjesna zajednica "Njeguši" i Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta.

Galerija

Bonus video: