Novi upad u Restisov Sveti Stefan

Grupa od 15 mladića iz Paštrovića ponovo je nezvana ušla u čuveni grad hotel, u znak protesta zbog ponašanja zakupca koji mještanima ne dozvoljava da uđu na ostrvo
108 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2013. 15:40h

Grupa mladića iz Paštrovića, koji sebe nazivaju “Stop okupaciji Svetog Stefana“ , njih 15, upala je juče u čuveni grad hotel, u znak protesta što mještanima nije dozvoljen slobodan ulazak na ovo ostrvo koje su sagradili njihovi preci.

Nakon što su minulog vikenda njih petorica, uglavnom maloljetnih momaka sa Svetog Stefana, preko grebena ušla u grad hotel da bi ih potom obezbjeđenje uhvatilo kod bazena na južnoj strani grad hotela i ispratilo do ulaza, mladići su najavili da će u mnogo većem broju sprovesti isti poduhvat.

Iako je riječ o hotelu visoke kategorije, gdje je zabranjen ulaz svima koji nijesu gosti jer je takva poslovna strategija hotelskog lanca „Aman resorts“ pod čijom etikitom se popularni Svetac vodi, mladići su obavijestili medije da će ponovo ući i okupati se u gostinskom bazenu. Upravo to se i desilo juče, uz prethodni poziv redakciji „Vijesti“, da će tačno u 13 časova krenuti u “osvajanje Svetog Stefana“.

U to vrijeme se grupa mladića, uglavnom srednjoškolaca, iz Svetog Stefana, Miločera i Pržna, okupila kod šoping centra, preko puta grada hotela.

Ekipa “Vijesti” juče je bila na licu mjesta kada su se mladići podijelili u dvije grupe. Jedna je preko gostinske plaže ušla u grad hotel na glavni ulaz, dok se druga preko grebena na istočnoj strani uspela uz strmu stijenu, te preko bedema upala u grad hotel. Nakon toga, mladići su se domogli gostinskog bazena, gdje su se kupali nekih 15-ak minuta.

Pošto su odbili da napuste bazen, na lice mjesta, prema riječima mladića, došao je i menadžer grad hotela, koji je sa njima, kako su sami kazali, razgovarao krajnje korektno.

Oni su ponovili upravi da je ovo način na koji ispoljavaju svoj revolt zbog takvog načina rada grad hotela, ogorčeni što je zabranjen ulaz na Sveti Stefan.

U jednom momentu se pojavila policijska marica (FOTO: Vuk Lajović)

„Mi smo, kao i prošlog puta kada smo ušli u hotel, željeli da skrenemo pažnju svima da je odnos sadašnje uprave Svetog Stefana prema mještanima neprihvatljiv. Nijesmo huligani, niti želimo da se kao takvi predstavimo, samo želimo da na ovaj način pokažemo da postoji jak revolt među mještanima. Možda će neko da nas osudi i mi smo svjesni da ovo što radimo nije po zakonu, ali to je jedini mogući način na koji mi želimo da iskažemo neslaganje“, kazao je jedan od mladića.

Odmah nakon što su, u pratnji obazbjeđenja napustili preko rive grad hotel, stigla je i interventna jedinica policije u kombi vozilu, koja se tu zadržala oko pola sata.

U kompaniji “Adriatik propertis”, vlasništvu grčkog brodovlasnika Viktora Restisa i čelnika Aman rizortsa Adriana Zeke, koja je zakupac Svetog Stefana i obližnjeg hotela Miločer, zajedno sa tamošnjim plažama, juče nijesu htjeli da se oglašavaju.

Galerija

Bonus video: