S vrha Lovćena biciklom do Kotora

Pogledajte novi promo video ekipe riders.me čiji sajt je dobio "Wild Beauty award" za 2012 za izuzetan doprinos promociji Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije
71 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2013. 11:54h

Nakon spota (Wake park Tivat ) sa žičare za skijanje na vodi u Tivtu, ekipa Riders.me je i ovog vikenda bila u akciji. Poznata planinarska staza od Kotora, Njegoševim putem do Njeguša im je odavno zapala za oko i željeli su da na toj ruti snime video koji bi je promovisao na najbolji način. Staza je prvenstveno planinarska, kamenita, vrlo dobro označena ali za biciklizam nije dovoljno uređena.

Nakon dana istraživanja i pripreme terena, odabrali su pozicije za snimanje i u jednom dahu od 15 do 20h snimili ovaj kratki promo video.

Biciklista koji je odvozio ovu stazu je Josip Raičević "koji se proslavio" prilogom koji je zimus napravio na Vrmcu. Prtio je snijeg od skoro pola metra, od Trojice do vrha Vrmca i nizbrdo do Tivta. Ovdje možete vidjeti kako je to izgledalo.

Staza kreće sa skoro 1000m nadmorske visine (Žanjev do), a završava se na sjevernoj kapiji grada Kotora. Ovom stazom češće prolaze planinari, Njegoševim putem od Kotora preko Njeguša do Cetinja.

Staza je neuređena, uglavnom kamenjar, dugačka je oko 10km a Josip se spustio sa lakoćom na svom Vortrieb custom biciklu. On je 1987 godište, završio ETF u Podgorici, bavi se razvojem hardvera i softvera a u slobodno vrijeme vozi biciklo, snowboard i svira gitaru.

Ovu akciju, podržali su NTO, Tempo, G3Spirits, iCentar kao i lokalna Kotor Bay Connect ekipa, sa kojom će Riders.me uskoro raditi i neke druge projekte.

Ilija Perić, Janko Škuletić i Blažo Milić čine osnovnu ekipu Riders.me. Njihovi ciljevi su, kako kažu, popularizacija aktivnog odmor, sportova u prirodi, zdravih stilova života i Crne Gore kao izuzetne destinacije za aktivni odmor. U fokusu ove grupe entuzijasta su najčešće zimski sportovi, skijanje, snowboard, snowkite... ali kako napominju, i tokom ljetnje sezone su aktivni, biciklizam, kiteboarding, planinarenje...

Organizacija postoji više od godinu dana a svoje promo video materijale plasira kroz online portal www.riders.me i preko svog youtube kanala ... gdje su do sada imali više od 50.000 posjeta. Naravno, njihove materijale preuzimaju i drugi... a spotovi su redovno emitovani na lokalnim i regionalnim televizijama. Sajt www.riders.me je dobio Wild Beauty award za 2012 za izuzetan doprinos promociji Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije, upravo za skijanje, kitesurfing, biciklizam...

Tokom protekle zimske sezone 2012/13 snimili su dosta materijala za dokumentarni film o freeride skijanju u Crnoj Gori i nadaju se da će ga kompletirati do početka naredne sezone.

Galerija

Bonus video: