Najbolje čuvana tajna destinacija

Urednici Nacionalne geografije, svake nedjelje izaberu najbolju svjetsku destinaciju koju bi trebalo posjetiti u tom dijelu sezone
55 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2013. 12:52h

Skadarsko jezero preporučeno je na sajtu Nacionalne geografije (National Geographic) kao jedna od najboljih svjetskih destinacija, koju bi trebalo posjetiti u periodu od jula do septembra. Ističu da je Skadarsko jezero najveće jezero na Balkanu i vjerovatno "najbolje čuvana tajna destinacija".

“Okružen srednjovjekovnim selima i vinogradima, crnogorski dio je nacionalni park koji je dom za skoro 280 vrsta ptica (uključujći dalmatinskog pelikana), gdje su mnogi ostrvski manastiri i tvrđave, hladni vodopadi i divlje rijeke”, pišu na sajtu.

Urednici Nacionalne geografije, svake nedjelje izaberu najbolju svjetsku destinaciju koju bi trebalo posjetiti u tom dijelu sezone.

Jedna od preporuka je i da turisti posjete petkom pazarni dan u Virpazaru i kupe crmnički “vranac”, organski med, lokalne proizvode, sir, divlje smokve... Preporučuju da se turisti oblače pristojno, posebno kada posjećuju manastire ili muslimanska sela duž albanske obale jezera.

Galerija

Bonus video: