Lompar: Dobili smo 25.000 eura za ARS

"Naš časopis je, po mišljenju stručne književne kritike i čitateljstva, jedini iz Crne Gore sa međunarodnim referencama"
100 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Lompar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mladen Lompar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.08.2013. 14:20h

U intervjuu Jevrema Brkovića, objavljenom u “Vijestima” 20. avgusta 2013, nalazi se i jedna dezinformacija. U kontekstu kritike kulturne politike u Crnoj Gori, Brković, između ostalog, navodi:

"Finansirao je i dalje finansira... jedan privatni časopis sa 58.000 eura, a časopis izlazi dva puta godišnje u po dvjesta primjeraka. Naravno da taj časopis ima direktora i da Źaga finansira njegovu mjesečnu platu. Taj časopis ne postoji za širu javnost".

Zbog objektivnog informisanja javnosti, iznosimo sljedeće, lako provjerljive činjenice. Na konkursu Ministarstva kulture Crne Gore za 2013. godinu, Komisija za izdavaštvo i časopise, ARS-u je dodijelila 25.000 eura.

ARS u kontinuitetu izlazi petnaest godina, šest brojeva godišnje, u najmanje četiri sveske, u tiražu, 600-1000 printanih primjeraka. ARS-ovo elektronsko izdanje godišnje pročita desetak hiljada čitalaca.

Naš časopis je, po mišljenju stručne književne kritike i čitateljstva, jedini iz Crne Gore sa međunarodnim referencama, što potvrđuju naši saradnici, najafirmisaniji postjugoslovenski pisci, kao i činjenice da je ARS jedino književno glasilo s prostora Zapadnog Balkana koji je dio srednjeevropske mreže književnih časopis Revija u reviji, a na Međunarodnom sajmu knjiga u Sarajevu 2013. dobio je Nagradu za najbolji književni časopis u regionu.

Glavni i odgovorni urednik časopisa ARS Mladen Lompar

Bonus video: