Podgorica: Isporučeni prvi kontejneri za Kamp Konik 2

Premještanje kampa Konik 2 je projekat crnogorske Vlade i američke Ambasade u Podgorici, kojim će se obezbijedili povoljniji uslovi za život 350 žitelja tog naselja
1 komentar(a)
Vrela ribnička, Konik, Foto: Luka Zeković
Vrela ribnička, Konik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.08.2013. 14:24h

Američka Ambasada isporučila je danas kontigent od 16 kontejnera od ukupno 100, koji će biti svakodnevno dopremani sa Kosova u Podgoricu, u okviru donacije za poboljšanje smještajnih uslova u Kampu Konik 2.

Iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću saopšteno je da je Operativni tim za koordinaciju i praćenje aktivnosti postavljanja kontejnerskog naselja, formirao komisiju za prijem i procjenu oštećenja, koju čine predstavnici Vojske Crne Gore i Direkcije za imovinue, budući da su kontejneri već korišćeni.

“Kontejneri će biti privremeno locirani u krugu kasarne Masline do završetka neophodnih opravki i obezbjeđenja potrebnih sadržaja za njihovo funkcionisanje (klima, kreveti, dušeci, ormari itd)”

“Kontejneri će biti privremeno locirani u krugu kasarne Masline do završetka neophodnih opravki i obezbjeđenja potrebnih sadržaja za njihovo funkcionisanje (klima, kreveti, dušeci, ormari itd)”, kaže se u saopštenju.

Premještanje kampa Konik 2 je, dodaje se, projekat crnogorske Vlade i američke Ambasade u Podgorici, kojim će se obezbijedili povoljniji uslovi za život 350 žitelja tog naselja.

“Sve aktivnosti oko postavljanja novog kontejnerskog naselja vršiće Direkcija za javne radove, uz obezbijeđena sredstva od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva finansija”, dodaje se u saopštenju.

Današnjoj, prvoj isporuci kontejnera prisustvovali su predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja,Uprave za zbrinjavanje izbjeglica, Vojske Crne Gore i Ambasade.

Rukovodilac Operativnog tima Željko Šofranac zahvalio je na donaciji Ambasade jedinjenih Američkih Država i ukazao na značaj tog Vladinog projekta, koji, navodi se, treba da bude realizovan za najugroženije osobe romske populacije u kampu Konik.

Bonus video: