Pomoć roditeljima: Humanitarna akcija za početak školske godine

Akcija "Podijelimo, jer zajedno možemo više" održaće se 31. avgusta i 1. septembra, u tržnom centru Delta city u Podgorici
99 pregleda 2 komentar(a)
Udruženje Roditelji, Foto: Udruženje Roditelji
Udruženje Roditelji, Foto: Udruženje Roditelji
Ažurirano: 20.08.2013. 10:18h

Sa željom da porodicama lošijeg materijalnog statusa olakša pripreme za polazak u vrtiće i školu, udruženje Roditelji odlučilo je da organizuje vanrednu akciju prikupljanja očuvane garderobe, odjeće i školskog pribora.

Akcija "Podijelimo, jer zajedno možemo više" održaće se tokom vikenda, 31. avgusta i 1. septembra, u tržnom centru Delta city u Podgorici, u okviru manifestacije Back to School.

Udruženje Roditelji pozvalo je građane da u toku akcije, u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju očuvanu garderobu i obuću za djecu vrtićkog i školskog uzrasta, ali i pribor i opremu za školu poput torbi, rančeva, pernica, lenjira.

"Pozivamo i porodice kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna da nam se jave u toku naredne dije sedmice i ostave podatke o uzrastu i polu djece, kako bismo u toku akcije pripremili adekvatne količine i veličine doniranog. Svi zainteresovani mogu da nam se obrate putem telefona +382 67 60 00 87 ili mailom podijelimo@roditelji.me," navodi se u saopštenju udruženja.

Partner udruženju Roditelji u ovoj akciji i ovoga puta su šoping mall Delta city i Crveni Krst Crne Gore u čijim opštinskim organizacijama će građani od 26. do 30. avgusta moći da donose ono što žele da doniraju od 8 do 14 sati zahvaljujući čemu će akcija biti proširena na sve crnogorske gradove.

Zainteresovani građani mogu donirati i garderobu i obuću i za mlađe i starije uzraste, ali je ovoga puta, kako su naveli, prioritet pomoć porodicama djece koja će tek krenuti u vrtić i školu. Pult udruženja Roditelji u Delti će biti „otvoren“ od 10 do 22 sata oba dana vikenda.

Crveni krst će preuzeti dio prikupljenih donacija i uručiti ga svojim korisnicima, a značajan dio donacija, osim onih koji se budu prijavili ove sedmice, pripašće porodicama kojima je udruženje Roditelji pomoglo u garderobi i igračkama u toku prethodne akcije, a kojih ima oko 100.

"U relizaciji akcije Podijelimo jer zajedno možemo više, udruženju Roditelji i njegovim članovima će se pridružiti i volonteri Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“, a pozivamo sve zainteresovane organizovane grupe i pojedince da se uključe i na ovaj način doprinesu," zaključili su u saopštenju.

Udruženje Roditelji je humanitarnu akciju ovog tipa organizovalo i u martu ove godine, kada je oko 200 porodica i osam kompanija i organizacija doniralo izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe i obuće, kao i igračaka.

Bonus video: