Pejović: Privesti pravdi one koji su oštetili Opštinu Budva za 4,3 miliona eura

"Tužilaštvo treba da odgovori građanima i javnosti koje je mjere i zakonske radnje preduzelo i da li uopšte ima volje da riješi ovaj toliko očigledni slučaj pljačke opštinske imovine", ističe Pejović
168 pregleda 0 komentar(a)
Mijomir Pejović, Foto: Demokratska Crna Gora
Mijomir Pejović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 19.07.2018. 16:07h

Mijomir Pejović, poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore, smatra da je Tužilaštvo u obavezi da što hitnije otvori istragu i privede pravdi one za koje se sumnja da su, kako je kazao, oštetili budžet Opštine budva za 4,3 miliona eura.

"Skoro će dvije godine kako je crnogorska javnost upoznata sa podatkom da je bivša DPS vlast u Budvi ostavila opštinu bez milionske zemlje u centru Budve, na način što su odgovorni iz Sekretarijata za zaštitu imovine propustili pravo žalbe u redovnom sudskom postupku i omogućili "nasljednicima" porodice Anzulović poklanjanje zemlje koja je njhovim precima već plaćena, za šta Tužilaštvo već ima dostavljene dokaze. Tužilaštvo treba da odgovori građanima i javnosti koje je mjere i zakonske radnje preduzelo i da li uopšte ima volje da riješi ovaj toliko očigledni slučaj pljačke opštinske imovine. Iz priloženog dokaza se jasno vidi da su "preci" prodali Zemljoradničkoj zadruzi navedeno zemljište prema tržišnoj cijeni, zaključili kupoprodajni ugovor i bili isplaćeni. Da bi 50 godina kasnije njihovi "nasljednici" sa odgovornima iz opštinske vlasti fingirali sudski proces i na kriminalan način ponovo stekli imovinu koju su jednom već prodal. Opštinsku imovinu, stečenu presudom Osnovnog suda u Kotoru, a na koju tadašnja opštinska vlast Budve nije uložila žalbu, niti je njen zastupnik došao na glavnu raspravu, iako je uredno pozvan, nasljednici Anzulovića su prodali firmi "Oman internacional" za 4.300.000 eura. Sve ovo navedeno obavezuje Tužilaštvo da što hitnije otvori istragu i privede pravdi osumljičena lica", kazao je Pejović.

Bonus video: