Nezvani gosti obišli đedovinu na Svetom Stefanu: Opet ćemo to uraditi

Obezbjeđenje grad hotela juče po ostrvu hvatalo grupu od pet mladića, koji su se kupali na gostinskom bazenu Svetog Stefana
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2013. 09:35h

Obezbjeđenje grad hotela „Sveti Stefan“ imalo je juče pune ruke posla dok je po ostrvu hvatalo nezvane goste, grupu od pet mladića iz naselja preko puta elitnog ljetovališta, koji su ušli kriomice, preko strmih stijena u opasani, nekada srednjovjekovni grad.

A turisti sa druge strane, oni koji su se oko 14 časova našli na početku uske staze koja vodi preko tjesnaca do ostrva, u stvari, odakle je jedino moguće najbliže prići popularnom Svecu, svojim aparatima mogli su zabilježiti scenu kako obezbjeđenje iz hotela izvodi mladiće koji su im zadali dosta muke.

Mladići, uglavnom 16-godišnjaci i 17-godišnjaci, čije su porodice starosjedioci Svetog Stefana, kako su ispričali, oduličili su se na ovu nesvakidašnju avanturu dok su se preko puta na gradskoj plaži sa društvom kupali i gledali u grad hotel.

„Jednostavno, željeli smo da uđeno u grad hotel. Od kada smo bili mali nijesmo ulazili, tamo su radili naši roditelji, mnogi od nas imali su tamo i kuće. Preplivali smo do iza ostrva i preko stijena se popeli i ušli u grad hotel“, ispričao je jedan od mladića “Vijestima”.

A mladalačka šala mogla ih je skupo koštati, jer je obezbjeđenje, koje je angažovao zakupac, kompanija „Adritic propertis“ i investitor, grčka Restis grupa, namjeravalo da pozove policiju i protiv mladića podnese krivične prijave.

Gledajući na slikama unutrašnjost grad hotela, mladićima je posebno za oko zapao lijepi bazen na drugoj strani ostrva, obložen crnim pločicama. Jako podnevno sunce možda je i dodatno doprinijelo da mladići odluče da se rashlade upravo u tom bazenu.

Kada su se uspeli preko stijena, mladići su upali u grad i uskim ulicama krenuli ka bazenu, gdje se kupaju gosti hotela. Međutim, u tom trenutku ih je opazilo obezbjeđenje, pa je počela potjera za nezvanim gostima. Mladići su uspjeli brzo da se domognu bazena, pa čak i upadnu u njega i okupaju par minuta, dok ih nije opkolilo oobezbjeđenje, zahtijevajući da napuste ostrvo istim onim putem kojim su i došli.

Mladići izazvali pažnju prisutnih turista na Svetom Stefanu

Međutim, kako ne bi rizikovali, obezbjeđenje, njih trojica, mladiće je uputilo ka glavnom ulazu u grad hotel, uz prijetnje da su pozvali policiju koja će, kako su ispričali mladići, doći vozilom i onda ih privesti u budvansku stanicu.

Čim su izašli iz grad hotela obezbjeđenje ih je dopratilo rivom do kraja uskog tjesnaca gdje im je zaprijetilo da im više ne pada na pamet da nešto slično urade.

„Moj otac je tu radio 20 godina, a moj đed je imao kuću. Jendostavno, želio sam da unutra uđem. Nama mještanima ne daju slobodno da uđemo i ovako smo im dokazali da u bilo koje dana mi to možemo uraditi. I opet ćemo to uraditi i tako smo im i kazali, da nas očekuju za koji dan u drugom bazenu, onom u najskupljoj vili, nekadašnjoj 118. Tamo ćemo se isto okupati“, poručili su mladići.

Obezbjeđenje prijetilo policijom

A grad hotel je proteklih šest godina, od kada ga je Vlada ustupila na gazdovanje kompaniji „ Adritic propertis” na sada već četvorodecenijski zakup, potpuno zatvoren za javnost, a turisti koji su nekada, dok je bio pod Hotelskom grupom „Budvanska rivijera”, mogli su organizovano njime proći, a sada je to potpuno zabranjeno. Obezbjeđenje je postavljeno na samom prilazu tjesnacu, nekih 60 metara od grad hotela, odakle mu je jedino moguće prići.

Mještani su u više navrata negodovali, a u tome ih podržala i opozicioni SNP, i zatražili da se grad hotela vrati ponovo državi na upravljanje, smatrajući da je aktuleni zakupac uništio imidž nekada zaštitinog znaka crnogorskog turizma.

Galerija

Bonus video: