Sa mosta Blaža Jovanovića ukradeno 600 metara bakarnog kabla

"Materijalna šteta koju vandali prouzrokuju na godišnjem nivou mjeri se stotinama hiljada eura", saopšteno iz Glavnog grada
76 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2013. 07:10h

Nepoznati lopovi i vandali ponovo su nanijeli znatnu materijalnu štetu Glavnom gradu, ovoga puta uništavanjem ormara za javnu rasvjetu i krađom 600 metara bakarnog kabla sa mosta Blaža Jovanovića.

"Dok se šteta ne sanira, odnosno dok se ne nadomjesti nedostajuća oprema, na mostu Blaža Jovanovića neće raditi dekorativna rasvjeta. Predstavnici preduzeća “Komunalne usluge” prijavili su krađu policiji od koje se očekuje da ovog puta pronađe počinioce”, saopštili su iz Glavnog grada.

Podsjećaju da su se slične krađe na mostu Milenijum dogodile već četiri puta od početka ove godine, ali da, nažalost, počinioci još nisu pronađeni.

"Materijalna šteta koju vandali prouzrokuju na godišnjem nivou mjeri se stotinama hiljada eura. Na meti lopova u posljednje vrijeme su posebno metalni predmeti – poklopci i rešetke sa šahtova, metalni djelovi fontana i gradskih mobilijara, vrata na ulazima stambenih zgrada, kao i metalni djelovi spomen-obilježja. Glavni grad još jednom upozorava vlasnike otpada i stovarišta, koji se bave preradom sekundarnih sirovina, da obavezno obavijeste policiju u slučaju da im se na otkup ponude predmeti na kojima je označeno da pripadaju gradskim preduzećima, jer u suprotnom čine krivično djelo", dodaje se u saopštenju.

U parku preko puta Skupštine sa dva stuba za rasvjetu ukradeni su metalni poklopci, tako da je elektroinstalacija potpuno otvorena i ugrožava bezbjednost prolaznika, pogotovo djece koja mogu da dođu u dodir sa njom.

Galerija

Bonus video: