Nevjerovatno: Žena prevozila dvoje djece u gepeku Smarta

Ilija Janjušević iz Ekspoziture saobraćajne policije u Podgorici je objasnio da je za saobraćajni prekršaj, koji se vidi na fotografiji, predviđena novčana kazna od 80 do 300 eura
181 pregleda 73 komentar(a)
Djeca u gepeku Smarta, Foto: Čitalac reporter
Djeca u gepeku Smarta, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 17.08.2013. 08:26h

Čitalac "Vijesti" poslao je fotografiju snimljenu u Podgorici, na kojoj se vidi da ženska osoba u gepeku malog automobila “Smart” vozi dvoje djece.

Rukovodilac Ekspoziture saobraćajne policije u Podgorici Ilija Janjušević za "Vijesti" je objasnio da je za saobraćajni prekršaj, koji se vidi na fotografiji, predviđena novčana kazna od 80 do 300 eura.

"Zakon je propisao da je u motornom vozilu dozvoljeno prevoziti onoliko lica koliko je naznačeno u saobraćajnoj dozvoli. U smartu koji se vidi na fotografiji nalaze se tri osobe, a registrovan je za dvoje. Osim toga, putnici se moraju prevoziti na mjestima koja su za to predviđena, a ovdje je očigledno da se nalaze iza sjedišta, na nekom prostoru. Sa tog aspekta, nijesu ispunjeni uslovi za bezbjedan prevoz", rekao je Janjušević.

On je rekao da je jasno da je takva vožnja nebezbjedna. On je pojasnio da ne mora doći do saobraćajnog udesa da bi se putnici koji se voze na mjestu na kom se vidi na fotografiji povrijedili.

"Čak i u slučaju naglog zaustavljanja može doći do povrijeđivanja djece", rekao je Janjušević.

Bonus video: