Praunuk kralja Nikole pokrovitelj prvog golf terena u Crnoj Gori

Investitori žele da golf približe mladim ljudima u Crnoj Gori, kroz program škola, za koji se nadaju da će početi ove jeseni.
167 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2013. 12:10h

Njegovo visočanstvo ruski princ Dimitrij Romanov, praunuk crnogorskog kralja Nikole I, prihvatio je, danas, tokom svoje posjete Crnoj Gori, položaj pokrovitelja prvog crnogorskog terena za golf u Tivtu.

"Na sastanku kome su prisustvovali kompanija Boka Group, u čijem je vlasništvu Boka Golf Development, princ Dimitrij i Nacionalni golf savez Crne Gore, sa generalnim sekretarom Milošem Jeknićem, nacionalni golf savez je objavio da će golf teren u Tivtu, pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva, postati nacionalni teren u Crnoj Gori," stoji u saopštenju kompanije Boka Group.

Kako navode, princ Dimitrij Romanov je izjavio da je kao unuk Velike Vojvotkinje Milice od Rusije (Princeze Milice Petrović Njegoš), koja je Crnoj Gori predstavila prvo vježbalište za golf, na Cetinju 1907. godine, veoma srećan što će biti pokrovitelj prvog golf terena sa 18 rupa u Crnoj Gori.

"U mojim venama ima crnogorske krvi i biće mi drago da učinim sve što je u mojoj moći da pomognem zemlju. Ovaj bitan sportski projekat će dati veliki doprinos turističkoj privredi Crne Gore u budućnosti i, posebno, biće od pomoći u podsticanju djece u Crnoj Gori da postanu aktivni u sportu," kazao je ruski princ.

Boka je danas, takođe, objavila više detalja o svojoj namjeri da približi golf mladim ljudima u Crnoj Gori, kroz program škola, za koji se nada da će početi ove jeseni.

Danas je ozvaničeno i imenovanje Saše Ilića, bivšeg međunarodnog fudbalera i premijerligaša koji je profesionalno igrao za Čarlton, Partizan, Lids Junajted i Vest Hem, za ambasadora golfa u Boka Golf.

Princeza Milica Petrović Njegoš 1906. godine

"Saša Ilić će voditi “Boka Group Inicijativu škole golfa i mladih”, radeći na programu posjeta školama u Crnoj Gori, na kojima će biti govoreno o golfu i sportu na rekreativnom i profesionalnom nivou. Zainteresovana djeca imaće slobodan pristup novom vježbalištu za golf, dok će novi talenti uživati besplatne treninge u Boka Golf-u," stoji u saopštenju kompanije Boka Group.

U toj kompaniji se nadaju da će iskustvo Saše Ilića u ulozi ambasadora i trenera u “Udruženju od zajedničkog interesa Čarlton Atletik”, izvornoj fudbalskoj inicijativi koja se fokusira na rad i partnerstvo sa lokalnim zajednicama, biti od velike koristi za uključivanje crnogorske djece u golf sport.

Povodom posljednjih novosti se oglasio i Džon Kenedi, osnivač kompanije Boka Group, kazavši da današnji dan predstavlja vrlo bitan događaj za golf sport u Crnoj Gori.

"Naime, prvi crnogorski teren za golf biće pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva. Takođe, biće to, ujedno, i nacionalni teren na kome će biti održavani svi glavni turniri. Na kraju, pridružiće nam se i Saša Ilić, u ulozi ambasadora golfa u školama i kod mladih ljudi, ohrabrujući ih, na dobrovoljnoj osnovi, da postanu aktivni golferi. Sada, kada je golf olimpijski sport, mi ćemo obezbijediti resurse da se stvore prvi igrači u ovoj discipline koji će uzeti učešće na Olimpijadi i drugim turnirima u budućnosti. Ovo je prvi korak na put da se pronađe budući golf šampion u Crnoj Gori. Saša je idealna osoba da to uradi. Njegove vlastiti uspjesi u prošlosti i entuzijazam za golf i sport uopšte su pravi način da predstavi ovu novu i uzbudljivu priliku," kazao je osnivač kompanije.

"Naš cilj je da pružimo priliku. Uz priliku je sve moguće, a Sašino iskustvo sa udruženjem od zajedničkog interesa Čarlton Atletik će obezbijediti upravo platformu koja nam je potrebna da pružimo lokalnoj djeci priliku da probaju nešto novo i nešto u čemu mogu pronaći skriveni talenat. "Boka Group Inicijativa škole golfa i mladih” je dio naše filozofije stvaranja nečeg novog, jednako za ljude koji već žive ovdje, kao i za one koji će doći po prvi put radi ove fantastične mogućnost," dodao je Kenedi.

Kako je naveo, prvi crnogorski šampionski teren, sa 18 rupa, biće stavljen u funkciju ove godine sa završenim vježbalištem i rupama za trening, i za očekivati je da prvi uživaoci budu lokalna djeca koja mogu razviti vještine i pripadnost golfu koje će se nastaviti i ubuduće.

Saša Ilić je ove novosti nazvao uzbudljivom prilikom da se Crnoj Gori predstavi novi sport, radujući se što će putem svojih međunarodnih golf kontakata (evropski PGA, Evrotur, Rajder kup) pomoći stvaranje uzajamno korisnih odnosa za golf u Crnoj Gori, promovisanje golfa u školama i buduću saradnju u pogledu međunarodnih turnira. za koje je uvjeren da se nalaze na vrhu agende Boka Golf.

Galerija

Bonus video: