Burić: Vratićemo hotelu "Crna Gora" prvobitni izgled

Burić je dodao da će poštovati nalog da se vrati kamena fasada sa kolonadom koja nije planirana za rušenje
291 pregleda 44 komentar(a)
Žarko Burić, Foto: Balša Rakočević
Žarko Burić, Foto: Balša Rakočević
Ažurirano: 15.08.2013. 09:25h

Kompanija Normal postupiće po nalogu Uprave za inspekcijske poslove i terasi gradske kafane hotela Crna Gora i stubovima kolonade vratiti prvobitni izgled, saopštio je njen vlasnik Žarko Burić.

Burić je Pobjedi kazao da je kompanija Normal postupila po nalogu Uprave za inspekcijske poslove, pa su na dijelu hotela koji se neplanirano urušio obustavljeni radovi, dok projektant konstrukcije ne napravi novi projekat.

"Nakon toga ćemo znati kako dalje da postupimo. Kolonadni dio na ulazu u hotelbiće zadržan u postojećem stanju", rekao je Burić čija kompanija Normal izvodi rekonstrukciju i sanaciju objekta hotela Crna Gora i gradi hotel Hilton Podgorica-Montenegro.

Uprava za inspekcijske poslove je u utorak objavila rezultate kontrole radova na objektu hotela Crna Gora čije je rušenje počelo 7. avgusta.

Prema izvještaju koji je dostavljen Ministarstvu održivog razvoja i turizma, prilikom planiranja rušenja dijela hotela došlo je do urušavanja elemenata građevinskih konstrukcija, i to u dijelu južne i zapadne fasade, koje projektom nijesu bile predviđene za rušenje. Zbog toga je investitoru naloženo da otkloni nepravilnosti i izvede radove u skladu sa projektom za koji je saglasnost dalo nadležno ministarstvo.

Burić je rekao da namjera kompanije Normal nije nikada ni bila da postupe suprotno projektnoj dokumentaciji.

"Prilikom projektom predviđenog rušenja dijela hotela došlo je do neplaniranog urušavanja dijela koji glavnim projektom nije bio predviđen za rušenje. Po glavnom projektu zapadni trakt, u čijem sastavu se nalazi gradska kafana, u konstruktivnom smislu najvećim dijelom je bio predviđen za rušenje, izuzev fasadnog zida sa kolonadom stubova, i planirana je izgradnja potpuno nove konstrukcije", objasnio je Burić.

Prema njegovim riječima, privremeno bočno osiguranje bilo je nedovoljno da spriječi urušavanje fasade i stubova.

Burić je dodao da će poštovati nalog da se vrati kamena fasada sa kolonadom koja nije planirana za rušenje.

Bonus video: