Opština Budva zaplijenila imovinu kompaniji "Fab Live"

Imovinu koju je dobila uknjiženjem u "Tre cane", biće ustupljena državi, na osnovu duga Opštine na ime poreza i doprinosa zaposlenih
702 pregleda 25 komentar(a)
Lazar Rađenović Ivan Dajković, Foto: Vuk Lajović
Lazar Rađenović Ivan Dajković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.08.2013. 11:58h

Opština Budva zaplijenila je podgoričkoj kompaniji "Fab Live", biznismena Jovana Popovića, 17 apartmana, sedam poslovnih prostora i 26 garažnih mjesta u apart-hotelu „Tre cane“ na ime duga od 6.5 milion eura za komunalije.

Imovinu koju je dobila uknjiženjem u "Tre cane", biće ustupljena državi, na osnovu duga Opštine na ime poreza i doprinosa zaposlenih.

Naime, Opština, kako je procijenio gradonačelnik Lazar Rađenović, ovim je uradila odličan potez, jer je od njenog nenaplativnog potraživanja uspjela da ostvari izmirenje duga prema najvećem povjeriocu, a to je država. Opština državi duguje 8.3 milion eura na ime neuplaćenih poreza i doprinosa zaposlenih.

Osim imovine u "Tre cane", koja je od strane eksperata Uprave za nekretnie procijenjena na 6.4 miliona eura, Opština namjerava da državi ustupi i dodatnih 783 kvadrata svojih poslovnih prostora u apartmanskom kompleksu "TQ Plaza", koji su procijenjeni na 2.2 miliona eura i time bukvalno izmiri kompeltan dug prema državi, kao jednom od najvećih povjerioca.

Drugi veći investitor koji će se naći na spisku plijenidbe imovine, kako je najavio načelnik opštinske službe za naplatu komunalije Ivan Dajković, je podgorička kompnija Nivel, koja je izgradila istoimeni stambeni kompleks na zaobilaznici.

Bonus video: