Imovinu Duška Šarića zakupio advokat njegovog brata

Advokat Radovan Štrbac zakupio je dvije fabrike betona, radne mašine i diskoteku "Municipium"
58 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2013. 18:28h

Privremeno oduzeta imovina porodice Šarić dobila je i svog privremenog vlasnika. Do okončanja sudskog postupka o imovini, firmama i zaposlenim radnicima brigu će voditi Radovan Štrbac.

On je prijatelj i dugogodišnji advokat odbjeglog Darka Šarića. Strbac će ubuduće državi na ime zakupa mjesecno plaćati skoro 56 hiljada eura.

Nakon što je država dva puta bezuspješno pokušala da izda pod zakup privremeno oduzetu imovinu porodice Šarić, upravi za imovinu javio se dobrovoljac. Na njihova vrata sa konkretnom ponudom je pokucao Štrbac koji je preuzeo kompletnu imovinu porodice Šarić.

TV Vijesti, Svetlana Đokić

Juče je potpisan ugovor sa firmom DOO Trans tim iz Pljevalja. Inače mjesečna zakupina iznosi 55 hiljada i 700 eura ali je važno napomenuti da je zakupac preuzeo i više drugih obaveza između ostalog da zaposli najmanje 25 radnika, da servisira sve mašine o svom trošku da poveže radni staž i isplati zaostale zarade licima koja su bila zapošljena kod preduzeća Mat kompany u momentu privremenog oduzimanja imovine. Izdat je u zakup i kafić "Municipijum", kazao je Osman Nurković, pomoćnik direktora Uprave za imovinu

Sve to je Štrbac jednom već pokušao da zakupi u julu. Istina, ne u svoje već u ime hrvatske braće Šarić Marjana i Josipa.

Planove su im, kako su to kasnije tvrdili, pokvarili mediji koji su hrvatske dovodili u vezu sa pljevaljskim Šarićima. To je smetalo i Upravi za imovinu, jer, kako objasnjavaju, nisu mogli da zadrže zainteresovane investitore. Zato sada ne kriju zadovoljstvo,

"Moram da napomenem da bi se sigurno na javnim licitacijama postigli bolji uslovi od ovih koje sam ovdje istakao da nije bilo negativne kampanje medija koji sve satanizuju i tjeraju ozbilljne invenstitore iz Crne Gore. U najmanju ruku bilo bi korektno da mediji koji su pisali o firmi Skating iz Hrvatske pođu u Hrvatsku i nakon toga objave objektivan tekst o kojim ljudima i kojoj firmi se radi imaju li ta braća Šarić kakve rodbinske veze u Crnoj Gori", objašnjava Nurković.

Možda nemaju rodbinske, ali imaju pravne. Tako interesovanje za imovinu svog prijatelja nije izgubio advokat i jednih i drugih Šarića. On je, kako to govore podaci iz Privrednog registra Crne Gore, firmu u Pljevljima koja juče uzela pod zakup čitavu privremeno oduzetu imovinu osnovao u julu, samo par dana nakon propale licitacije.

Da li vođenje brige o imovini prijatelja bio jedini razlog zbog kog je osnovao firmu u Pljevljima, od njega nijesmo mogli saznati jer se nije javljao na telefon.

Štrbcu je u toku suđenje pred Specijalnim sudom, zbog optužbi tužilaštva da je oprao milione eura Darka Šarića kupovinom firmi u Vojvodini. Jedno vrijeme proveo je u pritvoru, ali je pušten da se brani sa slobode. On je tokom julske licitacije saopstio da mu je zbog krivičnog postupka u Srbiji zabranjeno da se bavi advokaturom u toj državi.

Galerija

Bonus video: