Turisti zadovoljni Budvom

Rezultati onlajn istraživanja zasnivaju se na obradi 9302 komentara sa izabranih veb-sajtova. Pozitivnih komentara je bilo 7700 a negativnih 1602
82 pregleda 9 komentar(a)
Budva, Foto: Anto Baković
Budva, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 13.08.2013. 13:41h

Turisti koji borave na području metropole turizma više su nego zadovoljni Budvom - pokazalo je istraživanje koje je Turistička organizacija Budve sprovela sumirajući utiske turista koji su u periodu od 1. marta do 1. avgusta boravili na našoj rivijeri.

Naime, oni su sumirajući komentare koje su na na četiri najpopularnija sajta ostavili gosti, napravili analizu, o onim šta ih je to oduševilo a šta su kritike na račun ponude Budve.

„Prateći trendove i osluškujući potrebe i zahtjeve turista, koji u sve većem broju koriste internet kao sredstvo za onlajn rezervacije i informisanje o turističkim destinacijama i aranžmanima, Turistička organizacija opštine Budva sprovela je onlajn istraživanje u cilju sagledavanja prednosti i nedostataka turističke ponude Budve. Ovim istraživanjem obuhvaćena su četiri veb-sajta: www.booking.com, www.agoda.com, www.venere.com i www.tripadvisor.com na kojima su ljudi, koji su posjetili Budvu, ostavljali svoje komentare. Komentari su bili pretežno vezani za objekte u kojima su gosti bili smješteni a koji se reklamiraju na ovim veb-sajtovima“ naveli su u Turističkoj organizaciji Budve.

Oni su istakli da se rezultati onlajn istraživanja zasnivaju se na obradi 9.302 komentara sa gore navedenih veb-sajtova. Pozitivnih komentara je bilo 7.700 a negativnih 1.602.

Pozitivni komentari se odnose na: prirodne ljepote Starog grada, Petrovca, Svetog Stefana, ljepote i čistoću plaža, ljepote Miločerskog parka, visok nivo bezbjednosti, gostoprimstvo, odličan izbor i ponudu hrane, mir i tišinu, dobru ponuda izleta koje nude lokalne turističke agencije, odličan izbor mjesta za izlaske i zabavu.

Negativni komentari se odnose na: buku u Starom gradu i na šetalištu Slovenska plaža, loše puteve i saobraćajnu signalizaciju, velike saobraćajne gužve, nedostatak javnih WC-a, prljave i pretrpane plaže (Slovenska plaža, Bečići, petrovačka gradska plaža), pse lutalice, različite cijene taksi usluga u sezoni, prljave gradske ulice, nedovoljan broj parkova i igrališta za najmlađe, na Sveti Stefan (da je korporacija „Aman“ narušila izgled Svetog Stefana i na zabranu ulaska turista koji bi htjeli da posjete Sveti Stefan), nedovoljno poznavanje stranih jezika turističkih radnika, na osobe koje prodaju hranu na plažama i nedostatak parking mjesta (to je najčešći negativni komentar).

Bonus video: