Pozitivna: Mladima omogućiti savremenu edukaciju

Prema riječima Marije Martinović naučno-istraživački projekti moraju biti brojni i raznovrsni "a ne u domenu želja i obećanja"
3 komentar(a)
studenti, Foto: Luka Zeković
studenti, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.08.2013. 16:03h

Crna Gora mladima mora omogućiti savremenu edukaciju i obrazovanje i zapošljavanje prema jednakim kriterijumima, i izuzeti favorizovanje onih koji pripadaju vladajućoj strukturi, ocijenjeno je iz Pozitivne Crne Gore povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih.

Član Glavnog odbora Pozitivne, Marija Martinović, kazala je da se u Crnoj Gori može čuti kako mladi zauzimaju bitno mjesto u društvu, ali je to, kako je navela, samo deklarativno, dok je realnost mnogo drugačija.

Ona je naglasila da se mladi moraju tretirati jednako, ma kojoj partiji ili dijelu društva pripadali.

“Na veliko razočarenje svih nas, vlast preduzima malo kako bi poboljšala uslove života mladih ljudi, što rezultira porastom broja onih koji sve češće odlaze u druge zemlje”, upozorila je Martinović.

Ona smatra da Vlada mora voditi računa o mladim ljudima i omogućiti im jednake šanse, navodeći da nadležna ministarstva treba predano, ozbiljno i temeljno da rade na poboljšanju uslova obrazovanja i školovanja mladih.

Ona je kazala da briga o mladim sportskim talentima treba da bude među prioritetima države, navodeći da sport može biti jedan od najboljih i najljepših brendova Crne Gore.

Prema njenim riječima naučno-istraživački projekti moraju biti brojni i raznovrsni "a ne u domenu želja i obećanja".

“Zato tražimo od vladajućih struktura da počnu djelovati u pravcu poboljšanja uslova i kreiranja mogućnosti za mlade, i podsjećamo ih da je to njihova obaveza za budućnost naše Crne Gore”, poručila je Martinović.

Bonus video: