Porto Montenegro: Cijena Arsenala je 23 miliona, a ne 3,26

“Novinar Luković još jednom izostavlja da u svojim tekstovima objavi potpune informacije"
0 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Arhiva "Vijesti"
Porto Montenegro, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.08.2013. 15:41h

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro reagovala je na navode tekstovima “Kamen-temeljac za Kseniju na jesen” (06. avgust) i “Abramović bi plaćao 240 hiljada godišnje” (09. avgust), u kojima se ističe da je “kompletnu imovinu bivšeg Arsenala kanadski milijarder Piter Mank Vladi Crne Gore platio 3,26 miliona eura”.

“Novinar Luković još jednom izostavlja da u svojim tekstovima objavi potpune informacije. Kupoprodajna cijena za preuzimanje Arsenala iznosila je 23 miliona eura, a ne 3,26 miliona, kako novinar navodi.

Ova svota plaćena je direktno zaposlenima Arsenala (što predstavlja najbolji socijalni program prema zaposlenima u državnoj kompaniji u Crnoj Gori), Vladi i opštini Tivat.

Kupoprodajni ugovor precizno određuje sve finansijske obaveze kompanije Adriatic Marinas, a predviđa ulaganja u opštinu Tivat, kao i investicije u ekološke sanacije lokacije. Projekat marine i naselja Porto Montenegro nastavlja da se realizuje planiranom dinamikom.

Do sada je u projekat uloženo više od 180 miliona eura, a nova faza projekta podrazumijevaće završetak hotela Regent sa skoro 100 novih radnih mjesta, produžetak marine i početak radova na novoj stambeno- poslovnoj zgradi Ksenija, koja će imati niz šoping i poslovnih objekata, što će značiti i otvaranje novih poslovnih mogućnosti za stanovnike Tivta i čitave Crne Gore.

Kompanija Adriatic Marinas trenutno zapošljava više od 300 radnika, a na kompletnom projektu je angažovano od 800 do 1000 ljudi”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: