U Budvi i supa 30 centi skuplja

Iz Merkatora Crna Gora, koji je vlasnik i Roda prodavnica, tvrde da je u pitanju greška koja je ispravljena
1019 pregleda 28 komentar(a)
supa, Budva, Foto: Čitalac reporter
supa, Budva, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 10.08.2013. 06:55h

Cijena kesice Podravka kokošje supe koja u Podgorici košta oko 39 centi, do juče je u Roda marketima u Budvi koštala čak 69 centi.

Čitalac je “Vijestima” dostavio fotografije koje, kako je naveo, pokazuju na koji se način tretiraju gosti koji odmaraju na crnogorskom primorju i kako cijene divljaju tokom sezone.

Iz Merkatora Crna Gora, koji je vlasnik i Roda prodavnica, tvrde da je u pitanju greška koja je ispravljena.

“Radi se o propustu koji se odnosi na cijenu kokošije supe u marketu Budva bulevar, a koji je već danas ispravljen. Ovim putem se izvinjavamo potrošaču”, navodi se u kratkom objašnjenju koje je “Vijestima” dostavila Služba za odnose sa javnošću Merkatora.

Iz Merkatora nijesu naveli na koliko je pojeftinila supa.

Čitalac je poslao fotografije iz više budvanskih radnji i na njima se vidi da je Podravka supa ubjedljivo najskuplja.

“Od objekta do objekta cijene se kreću u nekoliko centi razlike, dok su u Roda marketima i duplo skuplje”, naveo je on u dopisu “Vijestima”.

Pogrešno isticanje cijena je, prema izvještajima Tržišne inspekcije, jedna od najčešćih problema u crnogorskim prodavnicama prehrambenih proizvoda.

Do toga dolazi, kako je objašnjavano, zato što se cijene često mjenjaju i veliki dio proizvoda je na akcijskim sniženjima koja se ili pogrešno ističu ili neredovno ažuriraju.

Bonus video: