Dobra sezona u Tivtu, gostiju 12 odsto više nego lani

U hotelima, prema tim podacima, boravi 886, privatnom smještaju 2.616, odmarališima 135, a u kampovima 114 gostiju
2 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2013. 16:35h

Prema posljednjim podacima lokalne turističke organizacije, u svim vodovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi ukupno 3.751 zvanično prijavljenih turista,što je 12 odsto više nego u isto vrijeme prošle godine.

U hotelima, prema tim podacima, boravi 886, privatnom smještaju 2.616, odmarališima 135, a u kampovima 114 gostiju.

Dobru posjećenost Tivat bilježi i zbog niza kulturnih i sportskih događaja. Nekoliko stotina posjetilaca okupilo se preksinoć na platu kod crkve Svetog Roka u Donjoj Lastvi gdje je Turistčka organizacija Tivat priredila još jedno u nizu gastro-večeri pod nazivom „Ljeto dobrog ukusa“.

Domaćin fešte bila je konoba „Giardino“ iz Donje Lastve koja je za ovu priliku goste po popularnim cijenama počastila pečenom ribom sa gradela i mušljama, a za dobru zabavu pobrinula se klapa „Leut“ iz Zadra te folkloraši tivatskog KUD-a „Boka“. Uz muzku, ribu i vino, fešta je potrajala do duboko u noć.

Za sjutra su marina Porto Montenegro i kompanije “Ski&Sea” i “Montenegro+“ u periodu od 10 do 17 sati najavili novu ponudu vodenih sportova na kraju mula 1 Porto Montenegra u Rental centru.

Watersport rental centar u Porto Montenegru (Foto: Siniša Luković)

Prema riječima Danila Kalezića iz Adriatic Marinas-a, koja gazduje marinom, kroz interaktivnu promociju vodenih sportova, uz 50% popusta na sve aktivnosti na vodi, posjetioci će imati priliku da bolje upoznaju discipline kao što su stand-up paddling, kajaking, skuteri, trimarani, jedrenje, veslanje, ronjenje, skijanje na vodi, wakeboarding i atraktivni jet fly.

"U atrakcijama na vodi mogu uživati i početnici uz pomoć instruktora, ali i profesionalci kojima će predstavljati izazov da osvoje akvatorijum tivatskog zaliva”, kazao je Kalezić.

Sjutra veče sa početkom u 21 sat u konceptualnoj radnji “Supermarket” u Porto Montenegru svoju novu kolekciju kupaćih kostima “Six Senses”, predstaviće kreatorka i novinarka Fani Stipković iz Hrvatske.

Galerija

Bonus video: