SNP traži da Vlada objasni rušenje podgoričkog hotela Crna Gora

Poslanik SNP-a Neven Gošović od resornog ministarstva traži ugovore, dozvole i ostalu dokumentaciju za izgradnju hotela
52 pregleda 4 komentar(a)
Ruševina hotela Crna Gora, Foto: Luka Zeković
Ruševina hotela Crna Gora, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.08.2013. 14:03h

Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) traži od ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića da objasni da li je urbanističko tehnički uslovima predviđeno rušenje hotela Crna Gora, što se, kako je navedeno u pismu, desilo pod okriljem noći 7. avgusta.

U pismu koje potpisuje poslanik te stranke Neven Gošović piše da je srušeni dio hotela imao gradsku kafanu "sa prepoznatljivom terasom a na spratu salone", te da je objekat predstavljao i dio istorije i kulture Glavnog grada.

Gošovića zanima da li je rušenje tog dijela hotela "izvršeno suprotno datim urbanističko tehničkim uslovima, ovjerenoj projektnoj dokumentaciji i izdatoj građevinskoj dozvoli" i traži da Gvozdenović Klubu poslanika SNP-a dostavi rješenje o lokaciji za rekonstrukciju hotela Crna Gora, odnosno izgradnju hotela Hilton, urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju, dokaz o pravu svojine i dokaz o uređivanju međusobnih odnosa sa nadležnim organom vezano za plaćanje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

Poslanik SNP-a traži i kopiju ugovora zaključenog između podgoriče kompanije Normal company i hotelske korporacije Hilton o uređenju međusobnih odnosa po pitanju izgradnje hotela na sadašnjoj lokaciji, kao i građevinsku dozvolu, odnosno, odobrenje za rekonstrukciju hotela Crna Gora, odnosno izgradnju hotela Hilton.

Bonus video: