Krivokapić na utakmicu otišao Vladinim avionom: Moj sin nije napravio troškove državi

Krivokapić u Barselonu nije htio sa ostalim funkcionerima vlasti, nego je dobio specijalni tretman
168 pregleda 207 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2013. 13:10h

Službeni avion Vlade Crne Gore angažovan je kako bi Ranko Krivokapić, predsjednik Skupštine, sa partijskim drugovima, rodbinom i prijateljima putovao na finale Svjetskog prvenstva u vaterpolu u Barseloni proteklog vikenda, saznaju "Vijesti".

"Vijesti" juče nijesu uspjele da zvanično dobiju listu privilegovanih putnika, koji su, zahvaljujući pravu Krivokapića da koristi državni avion, prisustvovali utakmici crnogorske vaterpolo reprezentacije Svjetskom prvenstvu, gdje su osvojili srebrnu medalju.

Prema nezvaničnim informacijama, na letu su bili najbliži članovi Krivokapićeve rodbine i prijatelji. Na letu, koji plaćaju crnogorski građani i privreda kao poreski obveznici, bili su i pripadnici Krivokapićevog ličnog obezbjeđenja, na šta šef parlamenta ima pravo kao štićena ličnost zbog funkcije koju obavlja.

Javnost je i prije dva dana ostala zbunjena informacijom da je avion Montenegro erlajnsa, nacionalnog avioprevoznika, umjesto za prevoz vaterpolista, kako je i saopšteno iz te kompanije, iskorišćen da izabrani funkcioneri prisustvuju istorijskom finalu. Uspjeh crnogorske reprezentacije i nacionalnog sporta tako je ostao u sjenci po ko zna kojoj po redu manipulaciji državnih organa i preduzeća.

Ipak, Krivokapić je izabrao da leti u udobnosti i diskreciji koju pruža Vladin avion nego da ide sa Montenegro erlajnsom, u kojem je, i pored velikog broja izabranih putnika, bilo više od 20 slobodnih mjesta.

Krivokapić nije odgovarao na pozive i SMS poruku, ali je zato kasnije novinara pozvao šef medijskog pula Socijaldemokratske partije Mirko Stanić koji je kazao da je Krivokapić išao u Barselonu na poziv Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, kao predsjednik Skupštine.

"On još od Malage prisustvuje utakmicama naše vaterpolo reprezentacije i onda kada niko nije očekivao njihove uspjehe. Kao predsjednik Skupštine, on je finalnu utakmicu pratio iz posebne lože na olimpijskom bazenu u Barseloni", rekao je Stanić.

Nakon Barselone, Krivokapić je viđen u elitnom bečićkom hotelu “Splendid” sa porodicom, odakle je čitalac našeg lista poslao fotografije koje svjedoče o privrženosti šefa parlamenta crnogorskim “ajkulama”.

Reagovanje Krivokapića

Na navode da je vladinim avionom išao na utakmicu u Barseloni reagovao je predsjednik Parlamenta Ranko Krivokapić. Reagovanje prenosimo u cjelosti:

"Na svim svjetskim i evropskim finalima prisustvuje neko iz vrha država koje su finalisti. Valjda su ta finala važna i za Crnu Goru ? Tako je bilo i u Malagi i u Antverpenu pa i sada u Barseloni je to bio predsjednik Skupštine koji je tako i tretiran od protokola. Na finale Evropskog u Antverpenu i svjetske lige u Nišu putovao je čarterima sa ostalim navijačima, a koje je organizovao VS CG.

Sada je, kako ste vi pisali, takav čarter izostao. Nije putovala " rodbina " kako navodite nego devetogodišnji sin koji nije napravio nikakve troškove državi Crnoj Gori.

Ako vas ineresuje istina đe se kupam i spavam od povratka iz Barselone onda ste lako mogli provjeriti da je to svaki dan Orahovac i moj stan u Kotoru. Čak i taj dan kad je vaš dopisnik iz Budve a fotoreporter iz bazena Splendida, sa čitavom svojom ‘’rodbinom’’ pravio slike ja sam popodne bio u Orahovcu a noćio u Kotoru. Toliko o vašoj istinoljubivosti i čitaocima koji šalju fotografije", navodi se u reagovanju.

Galerija

Bonus video: