U Nikšiću oduzeto više komada oružja

Policijski službenici su od M.P. oduzeli dvije lovačke puške, bez validnih oružnih listova, redenik sa 17 komada lovačke municije, kalibra 12 mm i redenik sa 10 komada lovačke municije
111 pregleda 0 komentar(a)
Oduzeto oružje u Šavniku, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje u Šavniku, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 08.08.2013. 17:01h

Službenici policije su, u proteklom periodu, sprovodeći aktivnosti na suzbijanju nelegalnog posjedovanja oružja u Nikšiću, oduzeli više komada oružja, dok će lica od kojih je oduzeto oružje M.P. (41), R.V. (56), D.B. (58) i A.K. (43), svi iz Nikšića, biti procesuirana pred nadležnim državnim tužilaštvom.

Naime, policijski službenici su od M.P. uz potvrdu oduzeli dvije lovačke puške, bez validnih oružnih listova, redenik sa 17 komada lovačke municije, kalibra 12 mm i redenik sa 10 komada lovačke municije kalibra 16 mm.

Oni su od R.V. oduzeli automatsku pušku, doboš za municiju i 18 komada pištoljskih metaka kalibra 7,62 mm, dok je od D.B. je oduzeta puška marke “Herstal”, kalibra 12 mm dok je od A.K. oduzeta puška marke “Brescia”, kalibra 7,62 mm.

"O pronalasku pomenutog oružja je obaviješten Zamjenik osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koji će se nakon vještačenja predmetnog oružja izjasniti o kvalifikacijama djela", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oduzeto oružje poslato je na vještačenje u Forenzički centar.

Bonus video: