Tukli se 70-ogodišnjaci: Jedan zaradio lomove, drugi krivičnu prijavu

Tom prilikom je Petar Goranović Vojislavu Goranoviću nanio teške tjelesne povrede – polomio mu dva rebra i iščašio rame
497 pregleda 26 komentar(a)
Vojislav Goranović, Foto: Ivan Petrušić
Vojislav Goranović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 08.08.2013. 19:19h

Porodica Goranović iz Nikšića obratila se redakciji „Vijesti“ zbog, kako tvrde, fizičkog napada na njihovog sedamdesetjednogodišnjeg oca Vojislava, koga je njegov rođak i sedam godina stariji Petar Goranović napao prije 15 dana i tom prilikom mu nanio teške tjelesne povrede – polomio mu dva rebra, iščašio rame, a tu su i podlivi po tijelu.

“Prije 15 dana otišao sam da platim račune za vodu i komunalije. Bio sam ispred 'Vračara' kada sam čuo Petrov povik 'Ogovaraš me k.... ti majku'. Još nije dovršio rečenicu kada me udario šakom u sljepoočnicu".

"Stariji je on od mene, ali i mnogo snažniji i visočiji. Tu se nalazi ograda koja dijeli trotoar i zelenilo i srećom sam pao na nju pa nijesam glavom udario u beton, jer da jesam, groma ne bi čuo. Kada sam pao, nastavio je da me udara nogama i rukama".

"Prije dvije godine sam ugradio plastični kuk, pa sam se samo trudio da zaštitim kuk. Zvao sam upomoć. Tu su bili radnici koji su krpili asfalt i oni su pritrčali da mi pomognu. Oteli su me od Petra, digli me, dali mi vode koju su donijeli iz prodavnice. Kazao sam da ću zvati policiju i Petar je ponovo poletio na mene, ali su ga ovi ljudi spriječili. Da me ponovo udario mislim da mi ne bi bilo pomoći“, priča Vojislav koji je prije dva dana izašao iz bolnice.

Nakon incidenta, Vojislav je pozvao sina koji je ubrzo došao, slučaj prijavio policiji, a oca odveo u bolnicu.

„Pregled je trajao od 9,30 do 16 časova. Nijesu mogli da mi vrate zglob na ramenu, pa su mi dali anesteziju da bi to uradili. Ljekari su konstatovali da mi je iščašio rame i slomio jednu kost u ramenu, polomio dva rebra, a po nogama i rukama su bile modrice i podlivi".

Petar Goranović, kazao je „Vijestima“ da od Vojislava već deset godina trpi teške uvrede, ali da se toga dana „više nije moglo“

"Htjeli su da me zadrže u bolnicu, ali plašio sam se djece, da ne dođe do nekog incidenta i otišao sam kući. Mučio sam se četiri dana, nijesam mogao ni da jedem ni da spavam od bolova, djeca su me nosila iz sobe u sobu, ali nakon četiri dana više nijesam mogao da izdržim i prebacili su me u bolnicu gdje sam ostao osam dana“, kazao je Vojislav.

On je rekao da godinama ima probleme sa zdravljem - osim plastičnog kuka, tu su operacije jetre i žuči, koja je odstranjena, kao i angina pektoris.

Njegova djeca dodaju da im je krivo što niko od porodice Petra Goranovića nije pozvao da pita kako je Vojislav.

„Valjda misle da će im ovo proći. Tužilac je protiv njega podnio dvije krivične prijave, jednu za teške tjelesne povrede i drugu za nasilničko ponašanje. Kada se taj sudski proces završi onda ćemo i privatno da ga gonimo, jer na ovome se nećemo zaustaviti“, poručio je Vojislav.

Petar Goranović, kazao je „Vijestima“ da od Vojislava već deset godina trpi teške uvrede, ali da se toga dana „više nije moglo“.

„Imam blizu 80 godina i nijesam dobrog zdravstvenog stanja. Nije meni u ovim godinama do tuče i svađe već do mirnog života. Sreli smo i, čini mi se prije nego što sam ga vidio, čuo sam teške uvrede koje već deset godina priča na moj račun, kao i na račun moje majke, pokojnog brata, sestre".

"Još prije deset godina sam riješio da ne reagujem na njegove uvrede, da pređem preko njih i da sa njim nemam nikakvog posla. Tako je bilo sve do toga dana. Pitao sam ga šta mu znače te uvrede i šta sam mu to dužan što sve ove godine priča to što priča".

"Ne znam pozadinu tih uvreda i nikada ništa o njemu ili njegovima nijesam rekao loše, a šta je to njemu smetalo ne znam. Trpio sam deset godina, ali izgleda da se toga dana više nije moglo. Nijesam ga mučki udario, kako on tvrdi, jer ga nijesam ni vidio sve dok nijesam čuo uvrede“, tvrdi Petar.

On nije želio da priča o tome da li ga je i kako udario jer, kako je kazao, kompletna situacija mu teško pada, a odgovaraće za sve što sud utvrdi da je kriv.

„Samo želim da se ovo završi“, poručio je Petar.

Vojislav: Nemam lijepo mišljenje o njemu, ali to nije razlog da me unakazi

“Bliski smo rođaci sa tom porodicom. Kada je otvorio mesaru pozvao me da mu vodim knjige".

"Radio sam 11 mjeseci kod njega, ali kada sam vidio kako se radi, napustio sam posao. Radio sam i kao sudski vještak finansijske struke i nijesam htio da budem dio toga. Od tada, a ima desetak godina kako je prošlo, nijesmo pričali".

"Istina je da nemam lijepo mišljenje o njemu i vjerovatno sam to negdje i rekao, a za to imam debele razloge, ali to nije razlog da me ovako unakazi. Evo prešao sam 70 godinu, radio sam deset godina u prosvjeti, 20 godina u 'Onogoštu' gdje sam bio i direktor, bio sam sudski vještak i imao preko 2.000 suđenja i niko nikada nije digao ruku na mene“, kaže Vojislav.

Bonus video: