Funkcioneri imali sponzore za put u Barselonu

Montenegroerlajns tvrdi da nijesu na gubitku iako su besplatno vozili funkcionere u Barselonu...
50 pregleda 43 komentar(a)
Montenegro erlajnz, Foto: Arhiva Vijesti
Montenegro erlajnz, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.08.2013. 07:36h

Čarter let za Barselonu, kojim su pojedini funkcioneri DPS-a i SDP-a otišli na finale vaterpolo utakmice, bio je dogovoren sa Vaterpolo savezom i nije organizovan na štetu “Montenegro erlajnsa” (MA), saopšteno je juče iz te kompanije.

Iz nacionalnog avioprevoznika ipak nije odgovoreno na pitanja “Vijesti” po kojim kriterijumima su birani putnici, ko su bili sponzori leta, niti su prokomentarisali činjenicu da se, s obzirom na trenutno stanje kako MA, tako i države, novac građana troši na ovaj način. Takođe, iz ove kompanije nijesu željeli da otkriju koliko su prihodovali od drugog čarter leta, koji je organizovala agencija Galileo.

Novoizabrani član Borda direktora MA Tufik Bojadžić (SDP) potvrdio je “Vijestima” da je bio u avionu, ali ističe da njegov sin nije bio sa njim. On otkriva da je prvobitan plan bio da se let organizuje za vaterpoliste, dodajući da ne zna što se u međuvremenu desilo.

“Znam da je let bio organizovan za vaterpoliste, a da je još 70 putnika bilo po firmama koje su sponzorisale taj let. Dakle, sponzori koji su pokrili troškove leta aviona su određivali putnike”, kazao je on.

“Montenegro erlajns” organizovao je u subotu čarter let koji je trebalo da u Crnu Goru vrati našu vaterpolo selekciju i članove stručnog štaba nakon finalnog meča na svjetskom prvenstvu. Taj let je iskorišten od strane pojedinih poslanika, direktora državnih firmi i članovi njihovih porodica da besplatno putuju do Barselone. Sa druge strane, iz Vaterpolo saveza je saopšteno da su igrači i stručni štab stigli redovnom linijom od Barselone do Dubrovnika u nedjelju.

Među 86 putnika koji su u Barselonu letjeli o trošku građana bio je poslanik DPS-q Zoran Jelić sa sinom, supruga ministra saobraćaja Ivana Brajovića (SDP), direktor Fonda zdravstva, Kenan Hrapović (SDP) sa još dva člana porodice, kćerka direktora Aerodroma CG Katarina Đuričković, ministri Branimir Gvozdenović i Branislav Mićunović, nekadašnji ministar ekonomije Darko Uskoković, ambasador Aleksandar Eraković...

Rekli su mi iz uprave da idem

Tufik Bojadžić je rekao da su mu iz Borda direktora kazali da pođe na utakmicu, kao i da po pravilniku, koji je naslijeđen, ima pravo na 10 besplatnih karata za letove tokom godine. Poslanik DPS-a Miodrag Vuković juče je negirao da je bio u Barseloni:

“Nijesam bio u avionu, nijesam bio, kako su sve novine i portali pisali, na grbači ovog naroda”. Jelić i Hrapović nijesu odgovarali na pozive, kao ni predsjednica MA Daliborka Pejović (DPS).

Bonus video: