Srušen kultni hotel u centru Podgorice: Evo kako će izgledati novi...

Novi hotel „Hilton“ zadržaće neka od tradicionalnih obilježja koja su karakterisala srušeni hotel...
334 pregleda 218 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2013. 10:55h

Hotel “Crna Gora” srušen je sinoć oko 20 časova, u okviru radova na novom hotelu “Hilton”.

Novi hotel zadržaće neka od tradicionalnih obilježja koja su karakterisala srušeni hotel...

Kako piše na sajtu BusinessArt, novi hotel Hilton imaće, između ostalog, devet kompletno opremljenih multifunkcionalnih sala za sastanke, kongresne sale na prizemnoj etaži, velnes centar sa zatvorenim bazenom, fitnes centar i VIP spa centar i podzemnu garažu na dva nivoa ukupne površine 7000 metara kvadratnih.

Hotel će raspolagati sa devet kompletno opremljenih multifunkcionalnih sala za sastanke, velikom konferencijskom dvoranom (Ballroom) i „Executive Lounge-om“.

Kamen temeljac na hotel Hilton stavljen je 12. decembra 2011.

Kultno mjesto za sastanak

Prašina koja se sinoć digla nakon rušenja hotela zahvatila je gotovo čitavu Ulicu Slobode i raskrsnicu kod hotela, u strogom centru Podgorice.

Mnogi građani koji su se našli u blizini gradilišta zabilježili su svojim foto-aparatima rušenje starog hotela. Izvođač radova na hotelu je Normal kompani, čiji je vlasnik Žarko Burić.

Burić je, prilikom polaganja kamena temeljca za novi hotel u decembru 2011. godine, rekao da će doći do nekih promjena na izgledu hotela “Crna Gora”, ali da će, ipak, zadržati prepoznatljivost. “Imamo obavezu da sačuvamo duh hotela 'Crna Gora', koji je bio simbol Podgorice i nadam se da će to i ostati”, istakao je tada Burić.

Dodao je da imamo dovoljno interesovanja i gostiju, ali da u Crnoj Gori nedostaje dobrih hotela, kako na Primorju tako i u gradskim centrima i kontinentalnom dijelu.

Hotel “Crna Gora” je godinama unazad važio za kultno mjesto za sastanak velikog broja Podgoričana.

Prema projektu, hotel “Hilton Podgorica Montenegro” će imati devet kongresnih sala, 197 soba, 23 apartmana sa lanč barom, predsjednički apartman, restoran i aperitiv bar, velnes centar, fitnes i spa blok sa zatvorenim bazenom.

Galerija

Bonus video: