MA: Čarter za Barselonu u organizaciji sa Vaterpolo savezom

Među putnicima bili poslanik DPS-a Zoran Jelić sa sinom, Miodrag Vuković, supruga ministra Ivana Brajovića
100 pregleda 138 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2013. 15:31h

Čarter let koji je kompanija Montenegro erlajns organizovala uoči finalnog meča Evropskog prvenstva u Barseloni je dogovoren sa Vaterpolo savezom Crne Gore. Dio leta je prodat, dok je ostatak ponuđen sponzorima i svim kompanijama koje su učestvovale u uspjehu naše vaterpolo reprezentacije, kao i resornim ministrima i saradnicima sa kojima imamo kvalitetnu i kontuiniranu saradnju tokom cijele godine, navodi se u saopštenju komercijalnog direktora Montenegro erlajnsa Novice Vulića.

On je precizirao da je odluka o organizaciji čarter leta donijeta dan uoči finalne utakmice, „u najboljoj namjeri uprave Montenegro erlajnsa da vaterpolo reprezentacija stigne istu noć nakon završenog finala i da zajedno sa ljudima koji su ih bodrili iz Crne Gore proslave osvajanje medalje“.

Što se tiče povratka vaterpolo selekcije u Crnu Goru, istakao je da se radi isključivo o njihovoj odluci da povratak realizuju sjutradan preko Dubrovnika, pretpostavljajući i uvažavajući činjenicu da je veliki dio reprezentacije sa crnogorskog primorja, i njihovoj zelji da prvo dođu svojim kucama i porodicama nakon dužeg odsustva.

"Montenegro erlajns je pokrio sve troškove čarter leta i nema gubitaka u ekonomskom smislu", naglasio je Vulić u saopštenju poslatom "Vijestima".

Naveo je da je u povratku čarter let krenuo iz Barselone u pola tri ujutro i stigao u Crnu Goru oko pola pet.

"Montenegro erlajns je pokrio sve troškove čarter leta i nema gubitaka u ekonomskom smislu", naglasio je Vulić

"Brine nas što je lista putnika javno objavljena, što nije u skladu sa zakonom i zbog čega kompanija objektivno može imati štetu. Preispitaćemo kako je došlo do toga, pošto ovi podaci nijesu dostavljeni medijima iz naše kompanije", rekao je Vulić.

U čarteru ministri, funkcioneri, supruge...

Montenegro Airlines je obmanuo javnost najavom da će organizovati čarter let za igrače i stručni štab vaterpolo reprezentacije Crne Gore, jer su oni stigli redovnom linijom preko Dubrovnika.

Ali nije bilo problema da MA o svom trošku organizuje čarter let do Barselone za funkcionere i članove porodica Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, direktore državnih fondova, službenike Vlade...

Dnevne novine pišu da su među putnicima bili poslanik DPS-a Zoran Jelić sa sinom, Miodrag Vuković, supruga ministra saobraćaja Ivana Brajovića, član Borda direktora MA Tufik Bojadžić sa sinom Jasminom, direktor Fonda za zdravstvo Kenan Hrapović sa dva člana porodice, kćerka direktora Aerodroma Crne Gore Katarina Đuričković, generalni direktor direktorata za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ivan Ivanišević sa suprugom Ksenijom, novinar Nebojša Redžić...

"Dan" piše da su u avionu bili i funkcioner DPS-a Branimir Gvozdenović, ministar kulture Branislav Mićunović, nekadašnji ministar ekonomije Darko Uskoković.

Dnevne novine navode da je među putnicima bio i ambasador Crne Gore u jednoj arapskoj zemlji ne navodeći ime, dok se na spisku putnika nalazi i i ime Eraković A.

Ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je Aleksandar Eraković.

Kako tvrdi sagovornik Dnevnih novina, svi su putovali besplatno.

Da sramota bude veća, igrači i stručni štab su doputovali redovnom avio linijom iz Barselone u Dubrovnik i to prevoznikom Vueling.

Montenegro Airlines nje objasnio koje kriterijume su koristili kada su birali 86 putnika za čarter let, a da se radi o zloupotrebi državnih resursa govori i to da nigdje nije javno obavljen poziv za putovanje.

MA je državna kompanija koja je godinama u finansijskim problemima, ali očigledno nije bilo tih prepreka da se za povlašćene organizuje besplatan put do španskog grada.

Bonus video: