ANB: Medojević hronično zlonamjeran

Iz ANB-a su saopštili da će povodom tog slučaja javno iznijeti svoj stav, ali nakon okončanja disciplinskog postupka
83 pregleda 12 komentar(a)
Boro Vučinić, Foto: Savo Prelević
Boro Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.08.2013. 11:13h

Iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), saopštili su juče da su u nedavnom incidentu u Budvi, osim njihovog službenika Nikole Lauševića, učestvovale još tri osobe, ali da je jedino učešće pripadnika ANB-a medijski zloupotrijebljeno.

“U pomenutom incidentu, pored službenika Agencije, učestvovala su još tri lica - Davor Vuković, Vladimir Ivanović i Stipe Borovac. Svi učesnici su istog dana privedeni sudiji Područnog organa za prekršaje i svi su prekršajno kažnjeni, ali je samo učešće pripadnika ANB medijski zloupotrijebljeno”, piše u saopštenju ANB-a.

Vladimir Ivanović iz Beograda i Stipe Borovac iz Metkovića, saopštili su da su na njih i njihove djevojke, bez povoda, nasrnuli Laušević i njegov prijatelj Davor Vuković, službenik Ministarstva održivog razvoja.

“Laušević ubrzo vadi službenu legitimaciju ANB i kreće da privodi Borovca i mene i naše devojke. Ubrzo nakon toga Vuković fizički napada mene a Laušević Borovca. Poslije kratkog fizičkog obračuna dolazi patrola policije i privodi nas sve u policijsku stanicu Budva”, kazao je tada Ivanović.

On je rekao da su im kasnije, dok su bili privedeni u CB Budva, pripadnici ANB-a, koji su došli da pomognu svojim kolegama, predložili da prihvate "pomirenje" sa Lauševićem i Vukovićem.

Iz ANB-a su saopštili da će povodom tog slučaja javno iznijeti svoj stav, ali nakon okončanja disciplinskog postupka koji je, u skladu sa zakonskom procedurom, pokrenut protiv službenika Lauševića.

“Dok hronično zlonamjerne i krajnje neutemeljene izjave Nebojše Medojevića nećemo komentarisati dok se postupak ne završi”, navodi se u saopštenju ANB-a, na čijem je čelu Boro Vučinić.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević, prekjuče je rekao da su najnoviji ispadi službenika ANB-a, samo potvrda “ispravnosti stava DF - da je imenovanje Vučinića za direktora Agencije, nakon afere Listing, bila nedopustiva greška premijera Igora Lukšića i njegovog mentora Milana Roćena”.

Bonus video: