Podgorica: Htjeli da ukradu oleandere usred bijela dana

Na fotografijama, koje su snimili stanari, jasno se vide dva čovjeka kako kopaju oko jednog oleandra...
58 pregleda 60 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2013. 15:59h

Stanari zgrade „Cijevne komerca” na Bulevaru 40 u blizini Tuške pijace u Podgorici, spriječili su juče nekoliko drskih lopova, da usred bijela dana iskopaju i ukradu dva oleandera sa razdjelnog ostrva.

Dva starija muškarca uspjela su da iskopaju oleandre krampom i lopatom, ali kada su vidjeli da su ih stanari sa balkona primijetili, ostavili su ih i pobjegli. Dok su kopali, instrukcije, prema riječimja stanara, davale su im dvije žene.

Stanari su krađu prijavili Komunalnoj policiji, a zvali su i “Zelenilo”.

Stanari su krađu prijavili Komunalnoj policiji, a zvali su i “Zelenilo”

“Vidjela sam jutros oko 10 časova dva radnika koji su otkopavali oleandre i dvije gospođe koje su im davale uputstva. Kada su me vidjeli ostavili su oleandre na ulici, ušli u kola tablica PG GD824 i uputili se u nepoznatom pravcu", kazala je stanarka koja je slikala lopove.

Ona je rekla da je Komunalna policija sat vremena kasnije dolazila, ali da su otišli dok je ona sišla dolje.

Na fotografijama, koje su snimili stanari, jasno se vide dva čovjeka kako kopaju oko jednog oleandra, dok ih posmatraju dvije žene preko puta.

Direktorica Javnog preduzeća „Zelenilo" Radmila Vujošević kazala je juče "Vijestima" da su upoznati sa pokušajem krađe i da su radnici bili na licu mjesta, nakon što su zvali građani.

“Oleandri su nažalost slomljeni, tako da su naši radnici morali da ih uklone. Imamo i takve slučajeve, da pojedinci usred bijela dana pokušavaju da ukradu biljke. Prije desetak dana, naši radnici prilikom redovnog obilaska terena, spriječili su ženu da iz Ulice crnogorskih serdara ukrade maslinu”, kazala je Vujošević.

Dok su kopali, automobil bio parkiran u blizini

Ona je kazala da u većini slučajeva, njihovi radnici, na terenu često zatiču da se građani nesavjesno ponašaju prema parkovskom mobilijaru, ali da se biljke rijetko nađu na meti vandala.

Prije desetak godina, sa Bulevara prema „Radoju Dakiću”, ukradeno je desetak ukrasnih borića, a službenici Komunalne policije pronašli su ih u dvorištu privatne kuće u jednom podgoričkom naselju.

Brali grožđe na kružnom

Nepoznate osobe su prije dvije godine na kružnom toku u blizini Službe zaštite i spasavanja, brale grožđe, koje su radnici „Plantaža” posadili za dekoraciju. Novinari „Vijesti” su zatekli berače u poslu i fotografisali ih, a predstavili su se da su radnici “Plantaža”.

Iz tog preduzeća „Vijestima” je saopšteno tada da to nisu njihovi radnici i da redovno pojedinci beru grožđe. Nepoznati berači tada su ubrali oko 400 kilograma grožđa.

Galerija

Bonus video: