Direktorica NVO lijepila plakate protiv Vanje Ćalović

Kolege uhvatile Milku Stojanović kako u Bijelom Polju sprovodi kampanju na štetu MANS-a
132 pregleda 26 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2013. 17:41h

Predsjednica Udruženja paraplegičara iz Bijelog Polja Milka Stojanović lijepila je plakate u tom gradu protiv direktorice MANS-a Vanje Ćalović, što se vidi na fotografijama koje je “Vijestima” dostavila NVO “Green power”.

Ta NVO, koju vodi Davor Obradović, tvrdi da ima dokaze da su “poslije slanja serije lažnih saopštenja sa lažnih mejl adresa, plakati koji su polovinom juna osvanuli u Bijelom Polju, lijepljeni po nalogu Almera Mekića i “nekih članova komisije za raspodjelu sredstava Opštine Bijelo Polje”.

Obradović je rekao da, iako se zna da su plakati lijepljeni po Mekićevom nalogu, policija ni osnovno tužilaštvo nisu prezentovali rezultate istrage.

“Te plakate uvredljivog sadržaja je lijepila predsjednica NVO Udrženje paraplegičara Milka Stojanović, koja je ujedno i član komisije za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine Bijelo Polje. Njen sin Marko Stojanović je službenik opštinske kancelarije za saradnju sa nevladinim organizacijama, ali i osnivač NVO “Iskra” u Bijelom Polju”, kazao je Obradović.

On napominje da su obje ove NVO dobile značajan novac iz budžeta Opštine za 2013. godinu i da je riječ o više nego jasnom konfliktu ineteresa i nepotizmu o kojem niko ne govori, kako iz Vladinog, opštinskog, tako ni iz nevladinog sektora.

Plakati sa uvredljivim sadržajem na račun Vanje Ćalović, koja „u šaci” drži „Vijesti” i „Dan”, osvanuli su istog dana, sredinom juna, kao odgovor na plakate „Green powera”, uoči performansa koji je ta organizacija upriličila povodom "nepravične raspodjele sredstava NVO sektoru".

„Green power“ je više puta ukazivao da je način raspodjele sredstava NVO sektoru iz sredstava budžeta Opštine Bijelo Polje “skandalozan i pun zloupotreba”, za šta je optuživao predsjednika Komisije i potpredsjednika Opštine Tufika Bojadžića. Mekić je optuživan da je u komisiju preko veza sa Bojadžićem “ubacio” svog čovjeka kao člana, iako “nema reference koje se zakonom traže”. Ukazivao je da je raspodjela sredstava NVO “obilježena brojnim zloupotrebama i neregularnostima, te da su novac iz budžeta dobile NVO koje su bliske opštinskoj vlasti“. Obradović je ukazao da je Mekić od Opštine dobio najviše novca, za otvaranje Kancelarije za borbu protiv korupcije, iako je ranije bio povezan sa kriminalnim organizacijama. Kada su “Vijesti” o tome pisale Bojadžić je kazao da je komisija radila u skladu sa zakonom i da “nije gledala čiji je projekat, već je ocjenjivala njegov kvalitet“.

Veze nemam ja sa tim...

A da, samo sam ih pomjerila da uzmem neke druge Milka Stojanović je juče kazala “Vijestima” da ona ne zna ništa o plakatima.

„Ja o tim plakatima veze nemam“, rekla je ona i kategorički odbila bilo kakvu povezanost sa lijepljenjem plakata protiv Ćalović. Kada joj je novinar “Vijesti” kazao da postoje fotografije na kojima se vidi kako lijepi plakate, njen odgovor je bio da je tog dana „jedino, prišla mjestu sa plakatima kod hotela “Bijela rada” i da je pomjerila veliki plakat”:

“Ja sam taj veliki plakat pomjerila i skinula, kako bih uzela dva plakata na kojima je bilo moje ime, i ponijela ih direktno u policiju, da prijavim 'Green power' i Davora Obradovića... Nemam pojma ni što je bilo na njemu, niti sam tada znala da je Vanja Ćalović na njemu, niti šta piše“.

Najavljujući tužbu protiv Obradovićeve NVO, Stojanović je, u naknadno dostavljenom saopštenju, istakla da je u vezi sa lijepljenjem plakata zamjenik osnovnog tužioca Denis Zvrko „već pokrenuo istragu, te da se već ispituju Milorad Mitrović iz NVO 'Breznica' i Davor Obradović, koje je uhvatila panika jer su je nezakonito fotografisali”. Najavila je krivičnu prijavu i protiv Mitrovića zbog nezakonitog fotografisanja i klevete, tvrdeći da je on već bio u zatvoru.

Galerija

Bonus video: