MUP: Postavljene kutije za predloge i pritužbe građana

Direktorat za upravne unutrašnje poslove MUP-a razmatraće sve pristigle pritužbe, sugestije, pohvale, bez obzira na to da li su potpisane ili ne
246 pregleda 0 komentar(a)
Kutije za žalbe, Foto: Mup.gov.me
Kutije za žalbe, Foto: Mup.gov.me
Ažurirano: 05.08.2013. 14:45h

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u svoje 23 organizacione jedinice – područne jedinice i filijale postavilo sandučad u koja građani mogu ostavljati prigovore, žalbe, sugestije i pohvale.

"Pozivamo građane da slobodno ostavljaju svoje pritužbe i sugestije i da ih potpisuju bez ikakvog straha. MUP-u je važno da dobijemo potpisanu pritužbu jer je teško postupati po anonimnim prijavama", stoji u saopštenju.

Kako su naveli, Direktorat za upravne unutrašnje poslove MUP-a razmatraće sve pristigle pritužbe, sugestije, pohvale, bez obzira na to da li su potpisane ili ne. Ključevi od kutija neće biti kod rukovodilaca organizacionih jedinica već će biti u MUP-u. Najmanje jednom u 15 dana ovlašćeni službenici će preuzimati poštu i donositi je u Direktorat za upravne unutrašnje poslove na dalje postupanje.

U Ministarstvu se nadaju da će ovaj potez doprinijeti povećanju kvaliteta usluga koje se pružaju građanima, i navode da im je cilj je dobijanje servisa koji će u potpunosti biti orjentisan na građane, nadajući se se da će posljedica biti kvalitetnija usluga kao i veće povjerenje građana u rad MUP-a.

Bonus video: